מכירות השבבים העולמיות עלו בחודש מאי ב-2.8% בהשוואה לאפריל. השיפור חל במרבית הקטגוריות והאזורים הגיאוגרפיים.
הנתונים, שפירסמה התאחדות תעשיית השבבים (Semiconductor Industry Association), מלמדים שמכירות השבבים הסתכמו בחודש מאי ב-11.37 מיליארד דולר. בהשוואה לרבעון המקביל נרשמה ירידה של 10.5% במכירות.
למרות שהנתונים החדשים מצביעים על המשך החולשה בתעשיית השבבים, שסובלת מזה למעלה משנה מביקושים קלושים והצטברות מלאים, עוצמת הירידה בהשוואה לתקופה המקבילה פחתה בחודשים האחרונים. באפריל נרשמה ירידה של 19.4%, במארס של 25% ובפברואר של 35.3%.
"אנו חוזים שברבעון השני תירשם צמיחה של 4.7% במכירות", אמר ג'ורג' סקליס, נשיא ההתאחדות, המייצגת 90% מחברות השבבים האמריקאיות. "למרות שענף המחשוב רשם ירידה במכירות כל המגזרים האחרים, ובכללם הסלולר ומוצרי הצריכה ממשיכים לשגשג".
המשקיעים לא התרשמו מהנתונים שפירסמה התאחדות תעשיית השבבים. מדד המוליכים למחצה של בורסת פילדלפיה נפל היום ב-5.2%. מאז תחילת השנה נפל המדד ב-30%.
מכירות השבבים העולמיות עלו במאי ב-2.8% בהשוואה לאפריל; בהשוואה לתקופה המקבילה ירדו ב-10.5%
סוכנויות הידיעות
1.7.2002 / 23:41