סך הכספים והמניות שהעבירה קרן ג'מיני למשקיעים המוגבלים שלה, מאז הקמתה, עומדים על כ-150 מיליון דולר - כך העריכו גורמים המקורבים לקרן. המימושים הגדולים של קרן ג'מיני, בעיקר של הקרנות ג'מיני 1 וג'מיני 2, היו בחברת פריסייס שבה מימשה ג'מיני ב-50 מיליון דולר, ובחברת קומטאץ' שבה מימשה הקרן כ-35 מיליון דולר.
מימושים נוספים בסכומים נמוכים יותר שבין 5 ל-10 מיליון דולר, ביצעה הקרן בעקבות השקעותיה בחברות סרגון , ג'קדה , אורידיון , אורנט ו-וריסיטי . את מניות קומטאץ' מכרה ג'מיני בטווח שבין 33 ל-45 דולר. היום המניה כבר לא נסחרת ברשימה הראשית של הנאסד"ק.
גורמים בקרן מסרו כי מדיניותה של ג'מיני בעת מימוש הינה למכור את המניות מהר ככל האפשר, לאחר החסימה המחייבת את כל בעלי המניות, וכן בכל הזדמנות שבה מוצעות לציבור מניות בהנפקה שנייה - הנפקה שבה נוהגים לעתים קרובות בעלי המניות למכור חלקים מהחזקותיהם. דוגמה להנפקה כזו היתה בחברת פריסייס, וג'מיני אכן מכרו את כל כמות המניות שיכלה בעת הנפקה זו. נכון להיום, ג'מיני כבר לא מחזיקה במניות פריסייס או במניות קומטאץ'.
חברת ניהול הקרנות ג'מיני מנהלת 3 קרנות הון סיכון, כאשר שתי הראשונות כבר סיימו להשקיע את מלוא כספיהן, למעט כספים המיועדים להשקעות המשך בחברות הפורטפוליו. בקרן השלישית גייסה ג'מיני לפני כשנתיים סך של 200 מיליון דולר, כאשר מזה הושקעו עד כה כ-70 מיליון דולר וכ-30 מיליון דולר סומנו לצורך השקעות המשך בחברות הקיימות. שאר נכסי הקרן, בהיקף של כ-200 מיליון דולר, מיועדים להשקעות חדשות במהלך השנתיים הקרובות, שכן בג'מיני אין כוונה להתחיל לפתוח בהליכי גיוס משקיעים חדשים לפני שנת 2003.
מבין החברות שבהן השקיע קרן ג'מיני, ישנן מספר השקעות אשר, לדעת מנהלי הקרן, ניתן היה להנפיק בבורסה בתנאים ששררו בשנים 1999-2000, אך בתנאים הנוכחיים לא ברור אם ומתי יונפקו. חברות אלה כוללות את ביזנס לאיירס, סכמה, סייפן, אלוט ודי-פארם.
סך הכספים שהעבירה קרן ג'מיני למשקיעים מאז הקמתה - 150 מיליון דולר
TheMarker
3.7.2002 / 9:14