וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

החלה ההרשמה לתחרות ה-Fast 50 לשנת 2002

צורי דאר

3.7.2002 / 11:09

התחרות השנה מדרגת את החברות בעלות שיעור הצמיחה הגבוה ביותר על בסיס גידול בהכנסות בין השנים 1999 ל-2001 ועשויה לתקן את העיוות בדירוג הקודם



פירמת הייעוץ דלויט טוש ברייטמן אלמגור הודיעה היום כי החלה ההרשמה לתחרות ה-Fast 50 הישראלית לשנת 2002.



ה-Fast 50 לשנת 2002 מדרגת את חברות ההיי-טק בעלות שיעור הצמיחה הגבוה ביותר, על בסיס גידול בהכנסות בין השנים 1999-2001. תחרות דומה נערכה בשנה שעברה על בסיס ההכנסות בין השנים 1998-2000. תחרות זו לא לקחה בחשבון את שנת 2001 שהיתה שנת משבר והתוצאות שהתקבלו לא שיקפו את מצבן האמיתי של המדורגות כיום.



בשנה שעברה זכתה במקום הראשון חברת הטלקומוניקציה Ceragon Networks שהציגה שיעור צמיחה של 6,754% בין השנים 1998-2000. החברה גם זכתה במקום ה-5 במסגרת תחרות ה-Fast 500 האירופית.



סרגון רשמה ברבעון הראשון של 2002 הפסד נקי של 3.4 מיליון דולר או 15 סנט למניה, בהשוואה להפסד נקי פרופורמה של 3.9 מיליון דולר או 19 סנט למניה ברבעון המקביל והפסד נקי פרופורמה של 3.6 מיליון דולר ברבעון הקודם או 17 סנט למניה.



לדברי רו"ח אילן בירנפלד, ראש קבוצת ההיי-טק בדלויט-טוש בריטמן-אלמגור, התוכנית השנה מציגה שיעורי צמיחה על רקע שוק יורד (בניגוד לשנת התחרות הראשונה - 1999 - שהיתה שנת גאות). לפיכך, תוכנית ה-Fast 50 תהווה הכרה בהצלחת החברה, תשקף את מצב ענף ההיי-טק כיום ותאיר על אותן חברות שהציגו צמיחה לאורך זמן ולא לטווח קצר.

"בנוסף, אנו צופים כי שיעור החברות הפרטיות ברשימת ה-Fast 50 יגדל השנה, וזאת לאור העובדה כי למרות ההאטה של שוק ההיי-טק בשנת 2001, הגיעו לא מעט חברות פרטיות לנתוני שיא בגידול בהכנסות מבחינתן, ואלה בימים כתיקונם היו מביאים את החברות האלו לתהליכי הנפקה לציבור. עם סגירת חלון ההנפקות משנת 2001 ואילך, חברות אלה נשארו 'בפרטיותן'", אומר בירנפלד.



יש לציין כי בתחרות הקודמת דורגו במקומות הרביעי והחמישי שתי חברות סטארט אפ - שונרא המפתחת פתרונות תוכנה לייצור מערכות לסימולציה של מערכות תקשורת, עם גידול בהכנסות של 2,587%, וסגיטה, המפתחת ציוד ייצור ובדיקה לתעשיית הרכיבים האופטיים עם צמיחה של 1,957% בהכנסות.



מדלויט טוש נמסר כי הזוכות בתחרות הישראלית ישתתפו בתחרות ה--Fast 500 האירופית, במסגרתה יתמודדו כל החברות שזכו בתחרויות ה-Fast 50 במדינות אירופה השונות וחברות נוספות מאירופה, על בסיס אותן קריטריונים. התחרות תתקיים זו השנה השנייה.



לדברי יגאל ברייטמן, יו"ר ומנהל עסקים ראשי של דלויט-טוש בריטמן-אלמגור העומד בראש קבוצת ההיי-טק של דלויט-טוש העולמית, מעבר להכרה בהצלחת החברה, תחרות ה-Fast 50 וה-Fast 500 מהוות בסיס ליצירת קשרים עסקיים בין החברות הזוכות ובין חברות טכנולוגיה אחרות ובכירים בענף ההיי-טק העולמי.



כמו כן נמסר כי תוכנית ה-Fast 50 פתוחה לחברות מכל תחומי הטכנולוגיה ומדעי החיים. כדי להשתתף בתחרות החברה חייבת להיות בעלת פיתוח טכנולוגי התורם או עתיד לתרום לחלק משמעותי במחזור שלה; החברה מקדישה שיעור ניכר של משאבים למחקר ופיתוח בתחום הטכנולוגיה; לחברה מינימום הכנסות בשנת 1999 של 50 אלף דולר; החברה פועלת 3 שנים לפחות ומשרדיה הראשיים של החברה הם בישראל.



ההרשמה לתחרות תסתיים בסוף יולי 2002 וההכרזה על החברות הזוכות תתקיים ב-8 באוקטובר 2002.



דלויט-טוש החלה את תוכנית ה-Fast 50 בעמק הסיליקון בקליפורניה בשנת 95'. התוכנית מתקיימת בשנה זו ב-35 מדינות: 19 מדינות בארצות הברית, קנדה, אנגליה (6 תוכניות), אירלנד, צרפת, הולנד, 7 מדינות מרכז אירופה, אוסטרליה, הונג קונג-סין, יפאן, דרום אפריקה וישראל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully