וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מסייה, המנכ"ל המודח של ויוונדי, מבקש פיצויי פרישה בגובה של כ-20 מיליון דולר

עפרה שלו

5.7.2002 / 11:16

בעבר אמר ז'אן מרי מסייה כי מנכ"לים לא צריכים לקבל פיצויי פרישה; חבילת הפיצויים גבוהה פי ארבעה משכרו בשנת 2001



ז'אן מארי מסייה, המנכ"ל המודח של ויוונדי-יוניברסל , כתב בעבר באוטוביוגרפיה שלו שמנכ"לים לא צריכים לקבל פיצויי פרישה. מאז שינה כפי הנראה את דעתו, והיום הוא דורש מויוונדי פיצויים בגובה של לא פחות מ-19.6 מיליון דולר, על פי דיווחים של מקורות מעורים בנושא. מועצת המנהלים טרם החליטה אם להעניק לו את הסכום, הזהה לסכום שקיבל אדגר ברונפמן ג'וניור כשפרש ממשרת סגן נשיא בדצמבר.



חבילת הפיצויים גבוהה פי ארבעה משכרו בשנת 2001. בשנת 2001 קיבל מסייה 4.8 מיליון דולר - ובכלל זה בונוס בהיקף של 250% משכרו - בשעה שויוונדי הפסידה 13.3 מיליארד דולר. שלשום דיווח ה"וול סטריט ג'ורנל" כי מסייה יקבל חבילת פיצויים של 17.8 מיליון דולר.



מסייה הודח מתפקידו כמנכ"ל ויוונדי-יוניברסל על ידי הדירקטוריון של החברה, לאחר שמנייתה של ויוונדי איבדה 60% מערכה בשנה החולפת. החברה צברה חובות כבדים בשל מסע רכש פזרני שהוביל מסייה, שכלל את רכישת קנאל פלוס ואת סיגראם הקנדית. במקומו של מסייה מונה ז'אן רנה פורטו, סגן נשיא הוועדה המפקחת של של חברת אוונטיס.



סכום הפיצויים עשוי לא להגיע ברובו לכיסיו של מסייה, שכן הוא לווה סכום דומה כדי לרכוש חבילת מניות של ויוונדי. מסייה יידרש לוותר על דירה בניו יורק שויוונדי רכשה עבורו ב-17.5 מיליון דולר כחלק מהסכם הפיצויים.



חבילת הפיצויים היפה שיקבל מסייה צפויה לעורר תרעומת רבה: מסייה נחשב לאחראי למחיקת נתח הון עצום של בעלי המניות של ויוונדי. גילויים בעיתונות הצרפתית אתמול מחשידים אותו גם באחריות לחשבונאות "יצירתית", בה ניסתה ויוונדי לשפר את מצבה הפיננסי על ידי עסקות מניות עם בריטיש סקיי. מניית ויוונדי קרסה אתמול ב-25% לאחר פרסום זה ובעקבות הורדת דירוג האשראי שלה ל"זבל". שווי השוק של החברה נפל לכ-19 מיליארד דולר.


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully