עליות השערים בבורסות אירופה התחדדו לקראת הסגירה על רקע העליות החדות בבורסות וול סטריט. בלונדון עליות נאות במגזרי הטלקום שלחו את מדד הפוטסי לעלייה של 3.3%. פראנס טלקום ויוונדי יוניברסל שלחו את מדד ה-CAC 40 בפאריס לעלייה חדה של 4.4%.
בפאריס בלטה במיוחד היום מניית פראנס טלקום שזינקה ב-17.5%. המגמה החיובית במנייה החלה לאחר שבכירים בממשל בצרפת מסרו כי הממשלה שוקלת להלאים בחזרה את החברה, שהופרטה לא מכבר. אתמול זינקה המנייה ביותר מ-16%. חטיבת הסלולר של החברה, אורנג', זינקה ב-16%.
ויוונדי נסקה ב-16% וקיזזה במעט את המגמה השלילית ששלטה בשורותיה בימים האחרונים. במהלך הימים האחרונים צנחה מניית ויוונדי ביותר מ-40%, לנוכח שלל חדשות רעות, בהן חשד לאי סדרים חשבונאיים והורדת דירוג האשראי. ענקית המדיה, בראשות המנכ"ל החדש, פועלת נמרצות להשגת מימון לפירעון חובותיה.
חברת המדיה הבריטית פירסון החליטה שלא למכור את חטיבת המגזינים FT ביזנס. פירסון אמרה כי ערך החטיבה כחלק מקבוצת פירסון גבוה בהרבה מהסכומים שהוצעו לה תמורתה. מניות החברה הגיבו בעלייה של 6.4%.
עליות שערים נרשמו גם במגזר הטכנולוגיה, ובראשן מגזר השבבים: ST, יצרנית השבבים הגדולה באירופה, עלתה ב-7.6%; אינפיניון זינקה ב-13%. נוקיה, יצרנית הטלפונים הסלולריים הגדולה בעולם, עלתה ב-5.8%; ואלקטל, שירדה קלות בפתיחה, סיימה בעלייה של כ-7%.
אסטרה זנקה, חברת התרופות השנייה בגודלה בבריטניה, עולה לאחר שקיבלה מהרשויות ביפאן אישור לתרופה לטיפול בסרטן. מניות החברה טפסו ב-6%. גלקסו סמיתקליין רשמה עלייה של 0.4%.
E.ON, חברת התשתיות השנייה בגודלה באירופה, קיבלה מממשלת גרמניה אישור לרכישת רארגאז (Ruhrgas) הגרמנית תמורת 10 מיליארד דולר. הרכישה תעניק ל-E.ON שליטה ביותר ממחצית משוק הגז הגרמני, המוערך ב-20 מיליארד דולר, ותהפוך אותה לחברת הגז הטבעי השלישית בגודלה באירופה המערבית. מניות החברה ירדו בכ-1%.
אירופה: בורסת פאריס עלתה ב-4.4% בעקבות זינוק של 17.5% בפראנס טלקום
יהודה שויצר
5.7.2002 / 19:40