וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אלקואה סבלה מנפילה של 24% ברווחי הרבעון השני בשל ירידה בביקוש ובמחירי האלומיניום

דפנה מאור

8.7.2002 / 16:01

ההכנסות נפלו ב-12.5% לעומת הרבעון המקביל בעקבות ירידה בביקוש מלקוחות במגזר התעופה והייצור



ההאטה הכלכלית בארה"ב נתנה את אותותיה בתוצאותיה של יצרנית האלומיניום הגדולה בעולם, אלקואה. החברה דיווחה על נפילה של 24% ברווח ברבעון השני בעקבות ירידה בביקוש ובמחירי האלומיניום. אלקואה רשמה רווח של 232 מיליון דולר, או 27 סנט למניה, והחמיצה את התחזיות בסנט אחד.



אלקואה ייחסה את החולשה ברווח לירידה בביקוש מצד לקוחות במגזר התעופה והייצור. הכנסותיה נפלו מ-5.99 מיליארד דולר ברבעון המקביל ל-5.24 מיליארד דולר, אולם החברה רשמה עלייה של 5% לעומת הרבעון הקודם.



עבור המחצית השנייה של 2002 צופה אלקואה שיפור ברווח, "אם המגמות הכלכליות יתייצבו". יצרניות אלומיניום מספקות חומר גלם המשמש תעשיות רבות מאוד במשק כדוגמת ארה"ב, ולפיכך סובלות מתנודתיות בהתאם למגמה הכלכלית. בדרך כלל מפנה חיובי בתוצאותיהן נחשב לסמן מקדים להתאוששות כלכלית.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully