הדולר ממשיך להיחלש במסחר באסיה מול היורו לשער של 98.94 סנט ליורו. לירידות בשער הדולר, שנחלש ב-1.7% ביחס ליורו ביומיים האחרונים, הובילו החולשה בשוק ההון ומטח נוסף של פרשיות הונאה בוול סטריט. הדולר אף פרץ את רמת ההתנגדות עליה הצביעו האנליסטים הטכניים בסביבות שער של 80-98.75. פריצת שער זה עשויה להוביל בימים הקרובים, כך מעריכים אנליסטים, את הדולר לטווחי נגיעה בשוויון עם המטבע האירופי.
ביחס לין דווקא התחזק במעט הדולר לשער של 118.75 ין לדולר, וזאת על רקע הודעת שר האוצר היפאני כי הבנק המרכזי של יפאן יתערב שוב במסחר במט"ח אם הין ימשיך להתחזק מול הדולר. "באופן בסיסי רמות שערי המטבע צריכות להיקבע על ידי כוחות השוק", אמר מאסאג'ורו שיאוקאווה, אך הדגיש כי אם התנודות במטבע ימשיכו להיות כה דרסטיות, הוא לא יהסס לנקוט בפעולה על מנת לרסנן.
מאז חודש מאי התערב הבנק המרכזי של יפאן 7 פעמים במסחר בניסיון להחליש את שער הין. ין חזק פוגע ברווחי היצואניות היפאניות שממשלת יפאן מקווה שיצליחו לגרור את המשק להתאוששות.
ירידות השערים בשוק המניות בוול סטריט התחדשו אמש על רקע גל חדש של שערוריות חשבונאיות. מדד הדאו ג'ונס ירד ב-1.1% ואילו מדד הנאסד"ק נפל ב-3%. אמש נודע כי יצרנית התרופות הגדולה מרק רשמה באופן כוזב 12.4 מיליארד דולר כהכנסות בשלוש השנים האחרונות.
לסוגיה זו צפוי גם להתייחס היום הנשיא בוש, שינאם בוול סטריט. בוש צפוי להתייחס לשערוריות ואף לדרוש כי בכירי החברות יועמדו לדין ויישאו בעונשי מאסר אם חברתם תואשם במעורבות בהונאה.
הדולר ממשיך להיחלש - נסחר בשער של 98.94 סנט ליורו על רקע השערוריות בוול סטריט
יהודה שויצר
9.7.2002 / 9:00