וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הנשיא בוש ינאם היום בוול סטריט: שערוריות חשבונאיות במוקד הנאום

יהודה שויצר

9.7.2002 / 9:32

בוש ינסה להדוף את הביקורת עליו, לפיה קשריו עם עסקים בארה"ב מונעים ממנו להגיב בתקיפות על הפרשיות האחרונות

נשיא ארה"ב ג'ורג.וו בוש צפוי לשאת היום נאום בוול סטריט, אשר במרכזו תעמוד סוגיית פרשיות ההונאה הרבות בקרב חברות אמריקאיות. בוש גם צפוי בנאומו לנסות ולהדוף את הביקורת עליו, לפיה קשריו החזקים עם עסקים בארה"ב מונעים ממנו להגיב בתקיפות על הפרשיות האחרונות.

אמש, בעת שיחה עם בכירים בוול סטריט, אמר בוש: "אנו נרדוף בתקיפות אחר כל מי שייפר את החוק, ואני מאמין כי גישה זו תסייע להשיב את האמון של הציבור האמריקאי בשוק", אמר בוש.

בוש נמצא כבר תקופה ארוכה תחת ביקורת נוקבת על התנהלותו נוכח הפרשיות האחרונות ועל כך שהוא עצמו מכר את מניותיו בחברת האנרגיה הארקן. "אנשים ממשיכים לתקוף אותי בנוגע להארקן", אמר בוש והדגיש כי זה לא חדש, "זהו חומר ממוחזר", אמר.

הנשיא בוש, שהיה חבר דירקטוריון הארקן בתחילת שנות השמונים, מכר בלוק גדול של מניות בתחילת שנות התשעים, זמן קצר לפני שהחברה דיווחה על הפסד גבוה במיוחד ששלח את מנייתה מטה באופן חד.

בוש, בנאומו היום, צפוי לחזק את רשות ני"ע (SEC) ולהדגיש כי הדרך הטובה ביותר להתמודד עם הפרשיות הללו הינה התקנה החדשה שתאלץ את בכירי החברות להישבע על אמיתות המספרים בדו"חות. העוברים על תקנה זו יהיו חשופים להליך פלילי הטומן בחובו קנסות גבוהים ואף מאסר בפועל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully