וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק חושפת: כנגד חטיבת מדקו, שניפחה הכנסות, עומדת תביעה בבית המשפט העליון

יהודה שויצר

9.7.2002 / 10:13

התביעה בגין סיווג לא נכון של תרופה מסוימת כך שתוכל לגבות עליה מחיר גבוה יותר; מדקו היא החטיבה שניפחה באופן מלאכותי את הכנסות מרק ב-12.4 מיליארד דולר



חברת התרופות מרק חשפה כי חטיבת מדקו, המיועדת לצאת להנפקה בקרוב, נמצאת כעת תחת תביעה משפטית בבית המשפט העליון על סיווג לא נכון של תרופה מסוימת, כך שתוכל לגבות עליה מחיר גבוה יותר. התביעה הוגשה בחודש יוני. חשיפה זו, במסגרת הגשת התשקיפים לרשות ני"ע להנפקת חטיבת מדקו, מצטרפת להודעת מרק כי ניפחה את שורת הכנסותיה ב-12.4 מיליארד דולר בשלוש השנים האחרונות, על ידי מדקו.



בתביעה הנוכחית נטען כי מדקו סיווגה באופן לא ראוי את התרופה תמוקסיפן כ"תרופת מותג", וכתוצאה מכך העלתה את מחיר התרופה. מרק הדגישה כי תשלומים אלה, וכן הרישום הכוזב של ההכנסות על ידי מדקו, לא השפיעו על שורת הרווח.



נוכח חשיפות אלה קשה לראות כיצד תצליח מרק לעבור את משוכת ההנפקה בוול סטריט. נראה לאחרונה כי בכל יום שעובר נחשף עוד נדבך המצייר תמונה עגומה על חטיבת מדקו, המיועדת להנפקה.



מדקו, העוסקת בניהול מכירות התרופות לבתי מרקחת וניהול זכויות מבוטחי קופות החולים לתרופות, רשמה במאזניה כהכנסות תשלומים שביצעו פציינטים עבור תרופות מרשם בבתי מרקחת, למרות שהסכום שנגבה כלל לא הגיע לקופתה אלא נשאר בידי בית המרקחת. על פי הערכות, הרישום הכוזב של 12.4 מיליארד דולר היווה כ-10% מהנפח הכולל של הכנסותיה של מרק בשלוש השנים האחרונות. מרק חשפה את אופן רישום ההכנסות לראשונה באפריל - עת הגישה תשקיף להנפקת מדקו, אולם רק בהודעה שמסרה בסוף השבוע נחשף בדיוק עד כמה ניפחה את הכנסותיה.



מדקו, שבשנת 2001 ניהלה ל-65 מיליון אמריקאים את הזכויות לתרופות במסגרת ביטוחי הבריאות, טיפלה בכ-462 מיליון מרשמים בשנת 2001 בלבד. הרישום הכוזב ממרשמים אלה ניפח את הכנסותיה ב-4.6 מיליארד דולר בקירוב - בשנה זו בלבד, כך שפועל יוצא מכך הוא שכ-10% מהכנסותיה הרשומות של מרק ב-2001, שהסתכמו ב-47.7 מיליארד דולר, היו תולדה של רישום כוזב. חטיבת מדקו הניבה הכנסות של 26.7 מיליארד דולר למרק בשנת 2001 - כ-59% מכלל הכנסות מרק.



בינתיים חברת התרופות מרק כבר קיצצה השבוע את מחיר היעד להנפקה. ענקית התרופות מתכוונת לגייס עד ל-1.12 מיליארד דולר על ידי הנפקה של 46.7 מיליון מניות במחיר של 20-22 דולר למניה, לעומת מחיר יעד קודם של 22-24 דולר למניה.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully