וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

רשות ני"ע האמריקאית מכינה טיוטת חוק שיאסור על חברות רו"ח לספק שירותי ייעוץ ללקוחותיהם

רן דוידוב

9.7.2002 / 23:07

על פי הצעת החוק - תידרש ועדת ביקורת החשבונאות של החברה הלקוחה, לאשר קבלת שירותים שאינם שירותי ביקורת מחברת הרו"ח



רשות ניירות הערך האמריקאית מכינה טיוטת חוק שיאסור על חברות ראיית החשבון לספק שירותי ייעוץ ללקוחותיהם העסקיים, בלא שיאושרו תחילה בידי ועדת הביקורת החשבונאית של החברה הלקוחה.



יו"ר הרשות, הארווי פיט, שהותקף לאחרונה בכלי התקשורת על שלא עשה די למניעת השערוריות החשבונאיות המתגלות חדשות לבקרים, הפציר בקונגרס בחודש מארס שלא לאשר חוק שיאסור על רואי החשבון לספק שירותי ייעוץ לחברות.



לפני 3 שבועות הודיע פיט במכתב לנשיא בוש, שרשות ניירות הערך מבקשת את תגובות הציבור לאפשרות של איסור על מתן שירותי ייעוץ מסוימים לחברות.



חברות ראיית החשבון זכו לשכר בגובה 1.1 מיליארד דולר על שירותי הביקורת שהעניקו ל-385 חברות אמריקאיות בשנת 2000, כך עולה ממחקר שהתפרסם בניוזלטר "פאבליק אקאונטינג ריפורט". באותה עת, זכו החברות לתשלום בגובה 4.2 מיליארד דולר על שירותים שאינם שירותי ביקורת שהוענקו לחברות אלו.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully