מניות יצרניות ציוד השבבים סבלו מהיצעים בעקבות הורדת תחזיות ודירוג מניות של מריל לינץ' על המגזר. טוקיו אלקטרון, יצרנית ציוד הייצור הגדולה, ירדה ב-4.1%; אדוונטסט, המייצרת ציוד מדידה לקווי ייצור, ירדה ב-4.7%. יצרנית השבבים טושיבה ירדה ב-4.1%.
מניות היצואניות בטוקיו סבלו גם הן מלחץ שלילי, לאחר שהין התחזק מול הדולר לרמה של פחות מ-118 ין לדולר. מניות סוני ירדו ב-3.2%; יצרנית הרכב הונדה ירדה ב-2.4%; טויוטה ירדה ב-1.6%.
מניות השבבים ירדו גם בקוריאה, טייוואן וסינגפור לאחר שמריל לינץ' הוריד את תחזית הצמיחה לתקציבי ציוד ייצור למוליכים למחצה מ-30% ל-20%-25%. מדד המוליכים למחצה של בלומברג באזור אסיה פסיפיק ירד ב-2.9%.
טייוואן סמיקונדקטור ירדה ב-2.1%; יצרנית המחשבים וינבונד ירדה ב-7%. בסיאול ירדה סמסונג אלקטרוניקס ב-4.1%. מנגד, עלתה מתחרתה הייניקס ב-14.7% לאחר שאמרה כי איננה פוסלת שיבה למו"מ למכירתה לחברה אחרת. מיקרון האמריקאית, שעמדה במו"מ לרכישתה בחודשים האחרונים, הודיעה אתמול כי איננה מתכוונת לרכוש אותה.
אסיה: מניות השבבים משכו את טוקיו לירידה של 1.9%; ירידות בבורסות בעקבות וול סטריט
דפנה מאור
10.7.2002 / 9:47