המסחר באירופה נפתח בירידות שערים בעקבות מניות רויאל דאץ' ויונילבר אשר "נפלטו" באופן לא צפוי ממדד ה-S&P 500. ה-FTSE 100 בלונדון וה-DAX 30 בפרנקפורט יורדים ב-2%; פאריס יורדת ב-2.6%.
יונילבר וענקית הנפט רויאל דאץ' רושמות ירידות של 6.7% ו-7.4% בהתאמה לאחר ש-S&P הסביר כי הוציא את שתי החברות מהמדד מכיוון שהמדד נועד לשקף את ביצועי החברות הגדולות בארה"ב.
ענקית המדיה ויוונדי יורדת ב-5% לאחר שהרגולטור הצרפתי (ה-COB) פשט בליל יום שלישי על משרדי החברה, בחן את ספריה והחרים את חלקם. החברה הודיעה כי הצליחה לגייס מיליארד יורו נוספים אשר ישמשו לנזילות בטווח הקרוב. החברה מנסה לגייס 3.8 מיליארד יורו כחלק מתוכנית מימון חירום של החברה.
מיוניק רה, חברת ביטוח המשנה הגדולה בעולם, יורדת ב-4.1% לאחר שהודיעה כי היא מעלה את תחזית התביעות, בשל התקפת הטרור של ה-11 בספטמבר, ל-500 מיליון דולר. החברה מסרה גם כי היא צופה לרשום רווח גבוה במחצית הראשונה של 2002.
דויטשה טלקום עולה ב-2.3% לאור שמועות כי פיטוריו של מנכ"ל החברה, רון סומר, מתקרבים. פראנס טלקום יורדת ב-2.5%; וודאפון מאבדת 3.3%.
מפעילת הדואר הגרמנית דויטשה פוסט יורדת ב-3.6% לאחר שהזהירה כי היא צופה לרשום הפסדים של כ-1.5 מיליארד יורו בין 2003 ל-2007 וכי היא צופה קיצוצים של כ-10,000 משרות.
אירופה: ירידות שערים בעקבות רויאל דאץ' ויונילבר שהוצאו ממדד ה-S&P 500
רונן סרברניק
10.7.2002 / 13:19