מאת עמירם כהן
מועצת העובדים הארצית של חברת החשמל הכריזה אתמול על סכסוך עבודה בחברה. באסיפת המועצה התקבלה הצעתו של יו"ר מזכירות העובדים, יורם אוברקוביץ, להכריז סכסוך עבודה. אישור הסכסוך על ידי ההסתדרות יאפשר למועצה לנקוט בעוד שבועיים סנקציות במשק החשמל - ואף להשביתו.
ההחלטה התקבלה בגין מה שכונה: "הסכנה לפגיעה בזכויות המוקנות של העובדים". מועצת העובדים מתכוונת להצעת החוק שהגיש יו"ר ועדת הכלכלה של הכנסת, ח"כ אברהם פורז (שינוי), שלפיה תוגבל בחקיקה צריכת החשמל חינם של העובדים, לפעמיים הצריכה הממוצעת במשק. העילה השנייה לסכסוך היא העיכובים, לטענת העובדים, בחתימה על הסכמי שכר ל-2001-2000.
אתמול פירסמה רשות החשמל נתונים ולפיהם עלות ההטבה של החשמל חינם ל-13,667 עובדי החברה וגימלאיה, מסתכמת ב-116.5 מיליון שקל בשנה. לפי הנתונים, הצריכה הממוצעת של עובדי חברת החשמל מגיעה לפי 2.26 מצריכת החשמל הממוצעת של הצרכן הביתי.
העובדים אמרו כי האוצר מעכב את סיום הדיונים על הסכמי השכר בחברה, ומונע מהחברה לדון בתביעותיהם לקבל את תוספות השכר שקיבלו עובדי המדינה ב-2001-2000, והתוספות הנובעות מהנוהג הקיים בשירות הציבורי לשמור על השכר הריאלי במשק - בעקבות עליית המדד. לדברי העובדים, התוספת שהם דורשים היא כ-2.5%.
אוברקוביץ סירב לומר אילו צעדים עשויים העובדים לנקוט.
סכסוך עבודה בחברת החשמל בשל הכוונה להגביל צריכת חשמל חינם
הארץ
11.7.2002 / 9:47