וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אמדוקס: הפיטורים בישראל הסתיימו

עינב בן יהודה

11.7.2002 / 10:23

החברה, שעל פי ההערכות פיטרה אתמול כ-600 מעובדיה בישראל, מסרה כי הפיטורים הקיפו את כל מחלקות החברה וכי העניקה למפוטריה תנאי פרישה נדיבים מעבר למקובל כיום בשוק

חברת אמדוקס החליטה לשבור שתיקה באופן חלקי ביותר. החברה, שהחלה אתמול בתהליך פיטורים של כ-900 מעובדיה, הודיעה היום כי תהליך הפיטורים בישראל הסתיים. על פי ההערכות פיטרה החברה, המעסיקה כ-9,700 עובדים - מחציתם בישראל, כ-600 מעובדיה המועסקים בארץ.

אמדוקס לא התייחסה היום לכמות המפוטרים ואף לא לפרסומים על פרישתם של כמה מבכיריה. מהחברה נמסר כי תהליך הפיטורים הינו חלק מתהליך של קיצוץ בהוצאות והגברת מאמצי המכירות של החברה. עוד הסכימה אמדוקס למסור כי הפיטורים הקיפו את מרבית מחלקות החברה, וזאת בניגוד להערכות לפיהן התמקד תהליך הקיצוץ במחלקת המו"פ ומחלקת הסיסטמס, שאחראית על תחזוקת מערכות המיחשוב של החברה.

מהחברה נמסר כי "בהתאם לערכיה, אמדוקס פועלת ליישום התהליך באופן זהיר, מתחשב והוגן כלפי עובדיה, תוך הענקת תנאי פרישה נדיבים מעבר למקובל כיום בשוק. זהו תהליך מתודולוגי מאורגן ושיטתי מ-א' עד ת', שמטרתו להבטיח את עתיד החברה ואת רווחת עובדיה. לאמדוקס חוסן כלכלי ובסיס לקוחות ותיקים ונאמנים. לחברה הזדמנויות עסקיות רציניות וכיוון אסטרטגי ברור הכולל פעילות בתחומים ובשווקים גיאוגרפיים חדשים. אמדוקס היא חברה יציבה וחזקה והצעדים שאנו נוקטים נועדו לשמור על חוסן זה גם בעתיד".

פיצויי הפיטורים המקובלים בשוק הינם משכורת חודשית עבור כל שנת עבודה. חברות היי-טק לא מעטות בישראל שביצעו תהליכים דומים, העניקו לעובדיהן פיצויי פרישה נדיבים בגובה מספר משכורות, מעבר לפיצויי הפרישה המקובלים, ואף השאירו ברשות המפוטרים את רכבי החברה (אותם קיבלו במסגרת הסכמי ליסינג) למשך מספר חודשים לאחר פיטוריהם.

חברת סיסקו ישראל, לדוגמה, העניקה למפוטריה 6 משכורות חודשיות מעבר לפיצויי הפיטורים. גם ICQ העניקה לעובדיה פיצויים בגובה 4 משכורות ואיפשרה להם להחזיק ברכבי החברה כחודשיים לאחר הפיטורים, מעבר לפיצויי הפיטורים להם היו העובדים זכאים.

לפני 3 שבועות פירסמה אמדוקס אזהרת רווח והכנסות לרבעונים השלישי והרביעי (פיסקלי). החברה הודיעה כי בכוונתה לפטר בין 8% ל-10% ממצבת כוח האדם שלה - 770-970 עובדים.

אמדוקס הודיעה כי בשל ההאטה המתמשכת בענף הטלקום והקיצוץ בהוצאות של ספקי שירותי התקשורת, היא מפחיתה את תחזית הרווח למניה ב-40% לרווח פרופורמה של 20 סנט למניה ברבעון השלישי, לעומת תחזית קודמת ל-33 סנט למניה.

כמו כן, הודיעה החברה כי הכנסותיה ברבעון השלישי צפויות להסתכם ב-380 מיליון דולר בלבד, לעומת 420 מיליון דולר בתחזית הקודמת. הכנסות הרבעון הרביעי יסתכמו ב-350-360 מיליון דולר, לעומת תחזית קודמת ל-430 מיליון דולר והרווח הנקי פרופורמה למניה יסתכם ב-17-20 סנט.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully