וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אבי נשונל עשוי למכור השקעות בחברות פרטיות בשווי 1.32 מיליארד דולר לאחר שגרמו לו הפסדים

דפנה מאור

14.7.2002 / 12:33

סמנכ"ל הכספים של אמר כי הבנק יתמקד מעתה בהשקעות בסיכון נמוך, דיווח "סאנדיי טיימס"



הבנק הבריטי אבי נשונל עשוי למכור את החזקותיו בחברות פרטיות, בשווי של 1.32 מיליארד דולר, לאחר שהשקעות הון סיכון אלו גרמו לו הפסדים. מכירת ההשקעות תאפשר לבנק להיחלץ גם ממחויבות להשקעות נוספות של 1.5 מיליארד דולר, דיווח "סאנדיי טיימס", מפי דובר הבנק.



ב-10 ביוני השנה הוציא אבי נשונל אזהרת רווח חמורה, בין היתר בשל ירידה בשווי השקעותיו בהון פרטי. באותה הודעה אמר הבנק כי רווחיו במחצית השנה הראשונה יהיו נמוכים בשיעור חד מרווחיו במחצית השנה האחרונה של 2001. עוד צפה הבנק כי הכנסותיו ירדו בשיעור משמעותי כתוצאה מירידה בהיקף מכירות האג"ח.



רבע מתיק ההשקעות הפרטיות של הבנק התבצעו בארה"ב, ואלו ההשקעות שנתנו את התשואות הגרועות ביותר.



סמנכ"ל הכספים של הבנק אמר כי אבי נשונל יתמקד מעתה בהשקעות בסיכון נמוך. בנקים רבים אחרים נכוו אף הם מהשקעות בחברות פרטיות, לאחר ששוק המניות כולו ירד ועימו שוויין של חברות סטארט אפ.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully