רשם ביהמ"ש העליון עודד שחם הורה למדינה למחוק בתוך 10 ימים את חברת הפניקס מהודעת הערעור שהגישה המדינה בפרשת קרטל הביטוח, בה הורשעה הפניקס והוטל עליה קנס בסך 12 מיליון שקל.
המדינה הגישה ערעור על גזר הדין שניתן בביהמ"ש המחוזי בירושלים ע"י השופט דוד חשין, בטענה שהנזק שגרם הקרטל היה חמור וכי העונש שהוטל על המורשעים האחרונים בפרשה - הפניקס וחברת איילון ומנהליהן ד"ר איתמר בורוביץ' ונגה ולוי רחמני - אינו משקף זאת. המדינה באמצעות עו"ד שמעון דולן, ראש המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה, ביקשה לשלש את הקנס שהוטל על הפניקס וכן על איילון, שנקנסה ב-6.6 מיליון שקל.
לאחר שהמדינה הגישה הערעור על העונש הגישה הפניקס, באמצעות עוה"ד פנחס רובין ודפנה טלגם, בקשה למחוק את הפניקס מהודעת הערעור, בטענה כי הערעור הוגש לאחר 105 יום ולא 45 יום מגזר הדין כפי שקובע החוק. הפניקס טענה כי פנתה לבית המשפט באופן עצמאי בבקשה להאריך את המועד להגשת הערעור, אך בשל סירוב המדינה נדחתה בקשתה, ולפיכך היה על המדינה להגיש את הערעור במועד המקורי.
עוד טענה הפניקס כי אמנם שאר הצדדים למשפט פנו וקיבלו ארכה מהמדינה להגשת הערעורים מטעמם, אך הפניקס לא היתה צד לבקשות אלה ולכן הן אינן מחייבות אותה.
המדינה מצידה טענה כי נתנה הסכמתה לשאר הצדדים למשפט להגיש את ערעוריהם באיחור של 60 יום, וזאת בתנאי שהדבר ייעשה ע"י כל הצדדים למשפט, ולפיכך הסכמת המדינה לארכה כללה גם את הפניקס. כמו כן טענה המדינה כי את הפניקס ייצג במחוזי עו"ד אילן סופר, אשר הגיש בקשת הארכה בשם ד"ר איתמר בורוביץ', ולפיכך ניתן להסיק כי הפניקס ידעו על התנאי בדבר הארכת המועד להגשת ערעורים לכל המעורבים המשפט.
כאמור, היום החליט רשם ביהמ"ש העליון לקבל את טענות הפניקס. שחם קובע כי אין כל יסוד לטענת המדינה שהמועד להגשת ערעור נגד הפניקס הוארך בהחלטה כלשהי של בית המשפט, ולפיכך המועד להגשת הערעור מטעם המדינה חלף לו מזמן.
השופט שחם דוחה את בקשת המדינה להאריך את המועד להגשת ערעור וקובע כי אין מקום לכך, במיוחד כאשר אין למדינה הסבר טוב ומשכנע לאיחור בהגשת הערעור וכי היא אינה יכולה להראות כי פעלה בשקידה סבירה כדי לעמוד במועדים שקבע החוק.
כאמור, על המדינה למחוק את הפניקס מהודעת הערעור שלה בתוך 10 ימים.
ניצחון לפניקס: ביהמ"ש העליון הורה למדינה למחוק את החברה מערעורה בפרשת הקרטל
אמיר הלמר
14.7.2002 / 16:53