חברת אלקו החזקות הנמצאת בשליטת גרשון זלקינד, הודיעה היום על כוונתה לבצע רכישה עצמית של מניותיה (Buy Back), בהיקף של עד מיליון מניות, לפי מחיר של 37 שקל למניה ובתמורה כוללת של 37 מיליון שקל.
גרשון זלקינד, המחזיק בכ-20.4 מיליון מניות של החברה, כבר הודיע כי בכוונתו להיענות להצעת הרכש בגין 14 מיליון מניות, מה שמבטיח כי החברה תרכוש מיליון מניות ולא פחות מכך. זלקינד עצמו עתיד לקבל לידיו סך של כ-23.5 מיליון שקל, וזאת בהנחה שכל בעלי המניות הנותרים ייענו להצעת הרכש. היענות נמוכה יותר מצד בעלי המניות של החברה מקרב הציבור, תוביל לכך שחבילת המניות שיירכשו מזלקינד תהיה יותר גדולה (אם כי בכל מקרה היא לא תעלה על מיליון מניות).
בשנים האחרונות ביצעה אלקו מספר רכישות דומות. כך, באוקטובר 1999 רכשה החברה 550 אלף מניות שלה לפי מחיר של 37 שקל למניה, וביוני 2000 נרכשו 500 אלף מניות נוספות לפי מחיר של 40 שקל למניה. בסך הכל השקיעה אלקו בשתי הצעות הרכש הקודמות סך של כ-40.4 מיליון שקל.
זלקינד עצמו מכר מניות גם במסגרת שתי הצעות הרכש הקודמות. במסגרת הצעת הרכש מאוקטובר 1999 מכר זלקינד כ-443 אלף מניות בתמורה לכ-16.4 מיליון שקל וביוני 2000 הוא מכר כ-381 אלף מניות בתמורה לכ-15.2 מיליון שקל.
אבי ישראלי, מנהל פיתוח עסקי באלקו, מסר ל-TheMarker כי "לחברה ישנה יכולת מימון, ואנחנו סבורים שבמחיר הנוכחי של המניה מדובר בהשקעה טובה. להערכתנו, המחיר הראוי של המניה הוא יותר מהמחיר בשוק".
על האפשרות כי אלקו תשתמש במניות הרדומות שבידיה, מניות המהוות כ-17% מהון מניותיה, לצורך ביצוע עסקות בעתיד השיב ישראלי באומרו כי "אם תהיה רכישה שתצטרך מימון נוסף, זה בהחלט יכול לבוא בדרך של מכירת מניות רדומות. יש לזה יתרונות הן ברמת העלויות והן מבחינת מהירות הביצוע".
אלקו החזקות תבצע רכישה עצמית של מיליון מניות בהשקעה של 37 מיליון שקל
אלי דניאל
14.7.2002 / 17:07