חברת קומברס תתחיל בשבוע הבא בפיטוריהם של כ-1,200 מעובדיה. קומברס טכנולוג'י, החברה האם, מעסיקה כ-5,600 עובדים - כ-4,600 מתוכם הם עובדי קומברס - החברה שעל פי הערכות תספוג את מרבית הפיטורים.
כזכור, פיטרה קומברס (חברת CNS לשעבר) במהלך השנה החולפת כ-1,300 עובדים בשני סבבי פיטורים. בשבועות האחרונים העריכו גורמים כי החברה לא תוכל להימנע מגל פיטורים נוסף, שיכלול בין 750 ל-1,200 מעובדיה.
לפני כשבוע, פרשו מקומברס טכנולוג'י 2 בכירים - קווין ווד, נשיא קומברס ארה"ב, וצביקה נגן, נשיא חטיבת הרשתות התבונתיות (in).
שווי השוק של קומברס טכנולוג'י כיום הוא כ-1.5 מיליארד דולר ויש לה כ-1.88 מיליארד דולר בקופה (כולל קופות המזומנים של אולטיקום ו-ורינט, החברות הבנות). בנטרול חובותיה, הכוללים 600 מיליון דולר עבור מחזיקי אג"ח, לחברה נטו בקופה 1.28 מיליארד דולר - סכום שנמוך אף משווי השוק הנוכחי שלה. תזרים המזומנים של החברה מפעילות ברבעון הראשון של השנה, שהסתיים באפריל, היה שלילי והסתכם ב-9.2 מיליון דולר. מאז תחילת 2002 איבדה המניה כ-70% משוויה, ובכך שבה להיסחר ברמות בהן לא דרכה מאז אמצע-סוף 1996.
קומברס תחל בפיטורי כ-1,200 מעובדיה בתחילת שבוע הבא
עינב בן יהודה
15.7.2002 / 18:33