וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הדולר בשפל של שנתיים וחצי מול היורו - נסחר ב-1.01 יורו לדולר

יהודה שויצר

19.7.2002 / 22:46

ביחס לין רשם הדולר ירידה של מחצית האחוז לרמה של 115.7 ין לדולר; העמקת הגירעון המסחרי של ארה"ב והירידות החדות בוול סטריט מחלישות את הדולר



העמקת הגירעון המסחרי של ארה"ב והירידות החדות בוול סטריט שלחו את הדולר מטה מול המטבעות המובילים. המטבע האמריקאי נסחר כעת בשער של 1.01 יורו לדולר - רמת שפל של שנתיים וחצי. ביחס לין, רשם הדולר ירידה של מחצית האחוז לרמה של 115.7 ין לדולר.



הגירעון המסחרי של ארה"ב העמיק בחודש מאי לשיא של 37.6 מיליארד דולר מ-36.1 מיליארד דולר באפריל, בניגוד להערכות המוקדמות שחזו התמתנות בגירעון ל-35.4 מיליארד דולר. מאזן הסחר האמריקאי שב והורע במאי כתוצאה, בין היתר, מהגידול בביקוש למכוניות, ביגוד ומקלטי טלוויזיה מיובאים. על פי ההערכות, בחודש יוני החריף הגירעון עוד יותר כתוצאה מהגידול במכירות הקמעוניות.



עוד בזירת המקרו: מדד המחירים לצרכן בארה"ב עלה ביוני ב-0.1% - כצפוי - כתוצאה מעלייה במחירי השירותים הרפואיים והטבק. העלייה הקלה במדד חודש יוני באה לאחר שהמדד עמד ללא שינוי בחודש מאי. בניכוי מחירי האנרגיה והמזון, עלה מדד הליבה ב-0.1% - מעט מתחת לתחזיות - לאחר שעלה ב-0.2% בחודש מאי. מחירי הסחורות והשירותים לצרכן עלו ב-1.1% מהתקופה המקבילה - העלייה המתונה ביותר מאז 1986.



ההתאוששות הכלכלית הנרשמת בקרב שותפותיה המסחריות הגדולות של ארה"ב עשויה להאט בעתיד את קצב צמיחת הגירעון, עם התגברות הצריכה הפרטית בארצות אלה. גם ירידת שער הדולר עשויה לסייע לתהליך זה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully