האם הנהלת חברת נטרו החלה להיענות לדרישותיו של המשקיע רוברט קואטס, שניהל בחודשים האחרונים דו שיח ערני עם הדירקטורים של החברה? שאלה זו עולה היום, לאור הודעתה של החברה מאמש כי תחל ברכישה חוזרת של 23 מיליון ממניות החברה (38% מהון המניות) במשך חודש, החל מה-19 ביולי.
נטרו הודיעה כי הרכישה העצמית תתבצע לפי מחיר של 3.5-4 דולרים למניה - המשקף פרמיה של 42%-62% מעל למחיר הסגירה של המניה אמש. את המהלך יוביל בית ההשקעות גולדמן סאקס. המשקיעים לא נותרו אדישים להודעת החברה, והמניה זינקה היום בפתיחת המסחר ב-30% למחיר של 3.1 דולרים.
נראה כי במקרה של קואטס - העקשנות משתלמת, שכן לפני כשבוע הודיעה נטרו כי נאותה להיפגש עם קואטס לשם בחינת הצעותיו להעלאת מחיר המניה. קואטס הודיע מצידו כי הסוגיה הראשונה שיעלה בפגישה עם ההנהלה היא פתרון להעלאת מחיר המניה אל מעל למחיר של 3.5 דולרים באמצעות רכישה חוזרת של מניות החברה.
גדעון בן אפרים, יו"ר ומנכ"ל נטרו, אחד השמות המוזכרים יותר בהודעות לעיתונות של קואטס, אמר כי החלטת הדירקטוריון באה בעקבות בחינה מדוקדקת של קווי המוצרים של נטרו והשווקים שלהם. "על בסיס הערכת ההנהלה את הביקוש הנוכחי והפוטנציאלי בשוק", אמר בן אפרים, "הדירקטוריון מאמין כי המגזר בו פועלת נטרו, למרות ההאטה המחזורית בה הוא נתון, ממשיך לטמון בחובו פוטנציאל רב בטווח הארוך וכי מוצרי האיירסטאר והאנג'ל כאחד מצויים בעמדה טובה לגרוף רווחים כאשר השוק יתאושש".
בן אפרים אמר עוד כי למרות שנבדקו אפשרויות אחרות לניצול המזומנים שבידי החברה, כמו רכישות, לא נמצאה הזדמנות רכישה אטרקטיווית דיה. "הדירקטוריון גורס כי הצעת הרכש היא אמצעי יעיל להחזרת עודפי מוזמנים לבעלי המניות משום שהיא מאפשרת לבעלי המניות המבקשים למכור את החזקותיהם בחברה וליהנות מפרמיה של עשרות אחוזים על מחיר הסגירה של המניה שלשום", אמר בן אפרים.
לקואטס יש הצעות נוספות
לקואטס, המחזיק ב-2.4 מיליון ממניות החברה, יש הצעות נוספות כיצד לשפר את החזר ההשקעה למשקיעי החברה. חלק מהצעות אלו מטרתן לייעל את המודל העסקי הקיים של החברה, וזאת על סמך מחקרים על טכנולוגיית האלחוט.
קואטס ניהל בחודשים האחרונים מסכת התכתבויות ארוכה ונחרצת עם החברה, ובייחוד עם הדירקטוריון שלה. הטרוניה העיקרית שעלתה מדבריו של קואטס התייחסה לאדישותם של חברי הדירקטוריון להשקעתם ההולכת ונשחקת של בעלי המניות של החברה.
קואטס ניסה אף להיבחר כדירקטור בחברה והשקיע כמה מאות אלפי דולרים במסע פרסום למען המטרה. אך הניסיון לא עלה יפה, והוא וחברו דיוויד קנדי נחלו תבוסה בהצבעה שהתקיימה באסיפת בעלי המניות של החברה בחודש מאי.
את המייל האחרון במסעו העיקש לשפר את פעולות הדירקטורים, כפי שהוא ראה זאת, סיפק לפני מספר ימים כשהשיק אתר אינטרנט שהוקדש לדירקטורים של החברה. מעל גבי האתר הוא קרא למשקיעי נטרו לנהוג באקטיוויות ולפנות לכל דירקטור ודירקטור באופן אישי.
העקשנות משתלמת: נטרו תחל ברכישה עצמית של 23 מיליון ממניותיה - 38% מהון המניות
שירלי יום-טוב
19.7.2002 / 18:30