וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אופ"ק מזהיר ממלחמת מחירים עם רוסיה לאחר שזו שאבה יותר נפט מהמוסכם ביניהם

דפנה מאור

21.7.2002 / 12:22

פקיד באופ"ק: הרוסים משחקים משחק פוליטי מלוכלך, קשה לתת בהם אמון; רוסיה הגדילה המכסות ב-15% ברבעון השלישי



אופ"ק, ארגון המדינות המייצאות נפט, הזהירה ביום שישי כי היא נכונה למלחמת מחירים עם רוסיה. ארגון אופ"ק ראה בעיניים כלות את השיפור ביחסי ארה"ב-רוסיה, אשר הוביל את האחרונה להגדיל את מכסות ייצור הנפט שלה, ובכך גרם לירידה במחירי הנפט.



פקיד באופ"ק אמר ל"פייננשל טיימס" כי הרוסים משחקים משחק פוליטי מלוכלך עם אופ"ק וכי קשה לתת בהם אמון. רוסיה, יצרנית הנפט השנייה בגודלה בעולם, הודיעה במאי כי תגדיל את יצוא הנפט ברבעון השלישי ב-15%.



אופ"ק ביקש באותה עת לשמור על מכסות תפוקה קבועות ביוני ומזכ"ל הארגון, עלי רודריגז, אמר כי בספטמבר עשוי הקרטל להגדיל את המכסות כדי להיענות לביקוש הגובר במחצית השנייה של השנה.



הצעד של רוסיה הוכרז לאחר שבמחצית הראשונה של השנה הסכימה רוסיה, לצד מקסיקו ונורווגיה, לקצץ בתפוקת הנפט כדי לשמור על יעדי המחיר הרצויים של אופ"ק - 22-28 דולר לחבית.



לפי הערכות, לא הקטינה רוסיה את השאיבה בפועל, למרות התחייבותה. בפברואר הפכה באופן זמני ליצרנית הגדולה בעולם כאשר שאבה יותר נפט מערב הסעודית. רוסיה איננה היחידה שנהגה כך וחברות אופ"ק עצמן שאבו יותר נפט משקבע הארגון במהלך השנה שעברה.



גורמים בשוק הנפט מעריכים כי אופ"ק יוכל לכבוש נתח שוק מרוסיה רק אם יוריד את מחירי הנפט ל-12-15 דולר לחבית, אולם צעד זה יפגע באופ"ק יותר משיפגע ברוסיה.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully