חוקרים מטעם הקונגרס אמרו כי אנרון הסתירה הלוואות בהיקף של מיליארדי דולרים שלקחה מבנקים מובילים במסגרת ניסיונותיה לשרוד, דיווח היום העיתון "וושינגטון פוסט".
במהלך השנה שקדמה לבקשת החברה להגנה מפני פשיטת רגל, ג'יי.פי. מורגן, סיטיגרופ ובנקים אחרים העמידו לרשות אנרון יותר מ-5 מיליארד דולר במסגרת עסקות מורכבות שתויגו כעסקות אנרגיה, מסרו לעיתון מקורות אנונימיים.
העסקות סייעו לאנרון להסתיר את עול חובותיה הגובר במהלך החודשים האחרונים לפני שהגישה בקשה להגנה מפני פשיטת רגל בחודש דצמבר.
הלוואות אלה צפויות לעמוד במרכז השימוע שייערך היום בתת הוועדה לעניינים ממשלתיים של הסנאט.
עוד דיווח העיתון כי חקירת הקונגרס העלתה כי ג'יי.פי. מורגן וסיטיגרופ סיפקו את עיקר המימון לאנרון בין השנים 1992-2001, בסכום כולל של יותר מ-8.5 מיליארד דולר.
חברת הסחר באנרגיה קיבלה מהבנקים מקדמות עבור אספקת גז טבעי וסחורות אחרות שהיתה חתומה על חוזים לאספקתן למשך מספר שנים. אנרון ניצלה את המקדמות כדי לשפר את תזרים המזומנים בדו"חות הכספיים שלה, במקום לרשום אותם כחובות, דיווח העיתון.
"היום גלוי וידוע כי ההונאה החשבונאית של אנרון נועדה לשכנע אל המלווים, המשקיעים והאנליסטים כי מצבה הכספי של החברה טוב משהיה בפועל", אמר חבר הסנאט הדמוקרטי קרל לוין, המשמש כיו"ר תת הוועדה לחקירת ענייני הממשל של הסנאט.
"השאלה שבכוונת תת הוועדה לבחון היא המידה שבה מוסדות פיננסיים מובילים כמו ג'יי.פי. מורגן וסיטיקורפ ידעו על ההונאה החשבונאית של אנרון וסייעו בידה לבצעה", אמר לוין.
דוברת ג'יי.פי. מורגן, קריסטין למקאו, אמרה בתגובה כי תשלומי המקדמות לאנרון היו דבר שבשגרה, כי הן עולות בקנה אחד עם הכללים החשבונאיים. דוברת סיטיגרופ לא מסרה את תגובתה.
בעלי מניות אנרון כללו את ג'יי.פי. מורגן ושמונה גופים נוספים מוול סטריט, כנתבעים במסגרת תביעה ייצוגית שהגישו, בטענה כי גופים אלה שיתפו פעולה עם הנהלת חברת הסחר באנרגיה בהונאה שגרמה לבעלי המניות הפסדים בסכום כולל של 25 מיליארד דולר.
חקירת הקונגרס חשפה כי אנרון הסתירה הלוואות שלקחה מבנקים
רויטרס
22.7.2002 / 10:02