וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תל אביב: המעו"ף עולה ב-1.3%; לאומי מטפסת ב-2.7%; דיסקונט מאבדת 1.9% על רקע שוד הכספות

אלי דניאל

22.7.2002 / 14:40

נמשכת החולשה בטבע - מאבדת 0.4%; ליפמן מוסיפה 3.1% בעקבות המגעים עם קרן פימי להשקעה בחברה; עליות בקבוצת אי.די.בי ובמניות הכימיקלים; מחזור המסחר - 168 מ' ש';



מגמה חיובית נרשמת בבורסה המקומית זאת על רקע המשך היחלשותו של המטבע האמריקאי, ההערכות כי שר האוצר יצליח להעביר את הקיצוץ בתקציב שנת 2003, והכוונה להפחית את מס המחזור שיוטל על הבורסה לשיעור של 0.5% לתקופה של כחצי שנה. בשעה זו רושם מדד המעו"ף עלייה של 1.3% לרמה של 386.10 נקודות, מדד ת"א 100 מוסיף 1.1% לרמה של 368.58 נקודות ומדד התל-טק 15 מצפין ב-1.2% לרמה של 195.56 נקודות. מחזור המסחר מסתכם כעת בכ-168 מיליון שקל.



מניית טבע מרכזת את המחזור הגבוה בשוק - 20.8 מיליון שקל - תוך שהיא רושמת ירידה של כ-0.4%.



המגמה החיובית במניית בנק דיסקונט התהפכה. המניה, אשר החלה את המסחר בעלייה של 0.9%, מאבדת כ-1.9%, ונראה כי בשלב זה היא סובלת מסנטימנט שלילי הנובע משוד הכספות הגדול שאירע באחד מסניפיה בתל אביב אתמול.



מניות שני הבנקים הגדולים נסחרות בעליות שערים. מניית בנק הפועלים מוסיפה 0.8% ומניית בנק לאומי נעה מעלה בכ-2.7% במחזור של כ-11.3 מיליון שקל.



מסחר הפכפך מתנהל במניות החברות הנמנות עם קבוצת אי.די.בי. לאחר שפתחו את היום בעליות, ועברו לירידות, שוב מצויות מניות אלה מעל רמתן בפתיחה. כך, מניית אי.די.בי אחזקות מוסיפה 0.4% ומניית אי.די.בי פיתוח מטפסת בכ-2%. עלייה חדה יותר רושמות מניות דיסקונט השקעות וכלל תעשיות אשר נעות מעלה בשיעור של 3.5% ו-2.8%, בהתאמה.



מניית ליפמן רושמת עלייה של כ-2.7% במחזור של כ-2.2 מיליון שקל, וזאת בעקבות הודעת החברה לפיה קרן ההשקעות פימי מתכוונת להשקיע 150 מיליון שקל ברכישה של עד 19% ממניות החברה ובהשקעה באיגרות חוב להמרה של ליפמן.



מניות ענף הכימיקלים נצבעות היום בירוק כאשר מכתשים אגן מטפסת בשיעור של כ-2.7% ומניית כי"ל מצפינה בשיעור של 1.1%.



מניית אלביט מערכות מוסיפה 1.7% לאחר שהחברה דיווחה הבוקר כי החברה הבת בארה"ב נכנסה לפעילות ייצור מלאה של מערכת הראייה המוגברת EVS - Enhanced Vision System עבור מטוסי המנהלים מדגם Gulfstream G-V. באלביט מערכות ציינו כי עד כה קיבלה החברה הזמנות לאספקת מערכות הראייה בהיקף כספי של יותר מ-25 מיליון דולר.



מניית לידר מטפסת בשיעור של כ-4.4% במחזור חריג למדי של כ-1.2 מיליון שקל. נראה כי עלייה זו נובעת מהפרסומים לפיהם הקונסורציום הכולל את החברה הבת, פולאר השקעות, צפוי לזכות במכרז הרכבת הקלה בירושלים.


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully