מאת עירית רוזנבלום
נחום קרה, כיום מנהל סניף ישראל של חברת התעופה אל על, ימונה למנכ"ל סיטונאית התיירות נתור במקומו של מיור כספי, שפרש בחודש שעבר לאחר 16 שנה בתפקיד. חברת נתור נמצאת בבעלותם של חברת גנדן ושל כמה מאות סוכני נסיעות, ומחזורה השנתי הוא כ-100 מיליון דולר.
בחודשים האחרונים נוהלו מגעים לאיוש תפקיד המנכ"ל עם בכירים בתעשיית התיירות, בהם הסמנכ"ל לשיווק לשעבר באל על, אורי סירקיס.
לדברי יו"ר דירקטוריון נתור, יוסי ויס, נחום קרה התבקש על ידי מנכ"ל אל על, עמוס שפירא, להישאר בתפקידו עד אחרי החגים.
"מאחר שהשנה החגים נופלים מיד לאחר הקיץ, אני מעריך שקרה יוכל להגיע אלינו בסוף ספטמבר", אמר ויס.
עד לכניסתו של קרה לתפקיד מנוהלת נתור על ידי הפקידות הבכירה שלה ועל ידי מועצת המנהלים, ולדברי ויס, הוא מקדיש כיום יותר זמן לעניינים השוטפים של החברה.
לדברי ויס, בקיץ זה התחזקה המגמה של הזמנות ברגע האחרון של ישראלים היוצאים לחו"ל. לגבי תנועת הנוסעים הישראלים לחו"ל הוא אמר כי "יש תנועה יפה".
נחום קרה ימונה למנכ"ל נתור; יחליף את מיור כספי
הארץ
24.7.2002 / 7:58