וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מתחילת אינתיפאדת אל אקצה נסגרו כ-40 מלונות בישראל

אמיר טייג

24.7.2002 / 17:51

ירידה של 13% במספר הלינות במלונות בארץ במחצית הראשונה של 2002 ל-6.18 מיליון; עלייה של 4% בלינות ישראלים; תפוסת המלונות - 39%



ענף התיירות ממשיך לגווע. בחודש יוני השנה נרשמו כ-1.25 מיליון לינות במלונות התיירות בישראל, מהן כ-1.07 מיליון לינות היו של ישראלים, והיתר - 173 אלף לינות - היו של תיירים. שיעור תפוסת החדרים במלונות בחודש יוני הסתכם ב-45%. כך עולה מנתוני הלמ"ס.



בששת החודשים הראשונים של 2002 הסתכם מספר הלינות במלונות בישראל ב-6.18 מיליון - נמוך ב-13% לעומת התקופה המקבילה. לעומת התקופה המקבילה בשנת 2000, לפני תחילת משבר התיירות, מדובר בנפילה של 37%. שיעור תפוסת החדרים במלונות במחצית הראשונה של 2002 הסתכם ב-39%, הנמוך מזה שלוש שנים.



עיקר הירידה במספר הלינות מוסברת בירידה בכניסת תיירים לישראל, כאשר לינות הישראלים דווקא גדלו במחצית הראשונה של 2002 ב-4% ל-5.7 מיליון לינות.



מתחילת המשבר בענף התיירות, עם פרוץ אינתיפאדת אל אקצה, נסגרו כ-40 מלונות בישראל, שהחזיקו ב-10% עד 12% מכלל החדרים בישראל. מקובל להעריך כי מלון מגיע לאיזון תפעולי כאשר התפוסה בו נמצאת בטווח של 80% עד 85%. ברמת התפוסה הנוכחית אין ספק כי מרבית המלונות בארץ רושמים הפסדים כבדים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully