וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מנכ"ל אדלפיה לשעבר ושני בניו נעצרו בחשד להונאת ענק שהובילה להתמוטטות החברה

יהודה שויצר

24.7.2002 / 21:34

החשד: גזלו מחברת הכבלים מאות מיליוני דולרים בכדי לממן את חייהם הראוותניים; החשדות מתמקדים במתן הלוואות שלא כדין בהיקף של 2.3 מיליארד דולר למשפחת ריגאס



שלושה מבני משפחת ריגאס, שעמדו בראש חברת הכבלים אדלפיה, נעצרו בחשד כי גזלו מחברת הכבלים מאות מיליוני דולרים בכדי לממן את אורח חייהם הראוותני. מנכ"ל החברה, ג'ון ריגאס ( 77)ושני בניו חשודים כי לקחו מהחברה כספים לרכישת מסלול גולף, רכישת בתי יוקרה ולצורך כיסוי השקעות כושלות שביצעה המשפחה.



כל אחד מבני המשפחה צפוי לעד מאה שנות מאסר וקנסות של מיליוני דולרים עם יורשעו. יחד עם בני המשפחה נעצרו ג'יימס בראון, סמנכ"ל הכספים ומייקל מולקאהי, מנהל מערכת הדיווח הפנימי.



אדלפיה, חברת הכבלים השישית בגודלה בארה"ב, נחקרת על ידי הרשויות הפדרליות בארה"ב בחשד להונאה חשבונאית שבה היו מעורבים מייסדי החברה, בני משפחת ריגאס. משרדי התובעים הכלליים של ניו יורק ופנסילווניה הצטרפו לחקירה של רשות ני"ע בארה"ב. החשדות מתמקדים במתן הלוואות שלא כדין, בהיקף של 2.3 מיליארד דולר למשפחת ריגאס דרך צד שלישי.



לפני כחודשיים תיקנה אדלפיה כלפי מטה את תוצאותיה לשנתיים הקודמות, עקב החקירה החשבונאית המתנהלת נגדה. החברה הודיעה כי הפריזה בדיווח על מספר מנוייה, והקטינה את דיווח ההכנסות לשנת 2001 ב-70 מיליון דולר ולשנת 2000 ב-60 מיליון דולר.



בתחילת חודש יוני נמחקה החברה מהמסחר בנאסד"ק, לאחר ששמטה חובות של 7 מיליארד דולר. במהלך החודשים האחרונים חשפה אדלפיה כי ביצעה עסקות לא מדווחות ומימנה למשפחת ריגאס, השולטת בחברה, רכישת מניות בה באמצעות הלוואות.



אדלפיה גם נחשדת אף כי ניפחה את מספר המנויים שלה - העומד כיום על 5.8 מיליון - בחצי מיליון. רשות ניירות ערך האמריקאית חשפה עדויות לכך שההונאה החשבונאית בה מואשמת החברה, היתה נרחבת הרבה יותר משהעריכו החוקרים תחילה. ככל הנראה, ניהלה החברה במקביל שתי מערכות נפרדות של דיווח על השקעות ההון שלה, אשר רק הטובה שבהן הוצגה בפני וול סטריט.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully