וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

וול סטריט: מדד השבבים צונח בקרוב ל-10% וגורר את הנאסד"ק לירידות; AOL נופלת ב-13% עקב פתיחת חקירה כנגדה

רן דוידוב

25.7.2002 / 18:36

טייוואן סמיקונדקטור צונחת ב-18% לאחר שדיווחה על רווח רבעוני נמוך מהצפוי וחזתה שתנאי השוק יחמירו ברבעון ה-3



בורסות וול סטריט חזרו לסגת לאחר יום של עליות חסרות תקדים. מניות השבבים וציוד התקשורת מורידות את מדד הנאסד"ק בקרוב ל-3%, כשמדד המוליכים למחצה של בורסת פילדלפיה (SOX) צונח בלמעלה מ-9%. מדד הדאו ג'ונס מתנדנד סביב רמת הפתיחה, תוך הסתייעות בעליות שערים של ענקיות הפיננסים ג'יי.פי מורגן וסיטיגרופ. ענקית המדיה AOL-טיים וורנר נופלת ב-13.5% בעקבות חקירה שנפתחה נגדה בחשד לאי סדרים חשבונאיים.



בחזית המקרו: מספר תביעות האבטלה החדשות בשבוע האחרון היה הנמוך ביותר מזה 17 חודשים. ממשלת ארה"ב דיווחה כי מספר דורשי העבודה החדשים בשבוע שהסתיים ב-20 ביולי ירד ב-21 אלף, לעומת תחזיות לעלייה של 3,000.



ההזמנות למוצרים בני קיימא בארה"ב נפלו ביוני ב-3.8% ל-166.6 מיליארד דולר, לעומת תחזיות כלכלנים לעלייה של 0.5%. הירידה, החדה ביותר זה 7 חודשים, מצביעה על האטה אפשרית בהתאוששות הכלכלית בארה"ב. במאי עלו ההזמנות ב-0.6%.



בנוסף, פורסם היום כי עלות התעסוקה ברבעון השני צמחה ב-1%, הקצב המהיר ביותר מזה שנה, לעומת תחזיות לצמיחה של 0.9%. ברבעון הראשון עלתה עלות התעסוקה ב-0.8%.

מניות השבבים צונחות לאחר שטייוואן סמיקונדקטור (סימול TSM), קבלנית המשנה הגדולה במגזר השבבים, רשמה רווח רבעוני נמוך מהצפוי, והפתיעה את המשקיעים כשחזתה את החמרת תנאי השוק ברבעון השלישי. ההודעה של טייוואן סמי משגרת את מנייתה לצניחה של 18%; אינטל מאבדת 1.2%; מתחרתה AMD נופלת ב-7.2%; אפלייד מטריאלס, יצרנית ציוד השבבים הגדולה בעולם, נופלת ב-12%.

ענקית המדיה AOL -טיים וורנר נופלת ב-13.5% לאחר שהודיעה אמש לאחר הסגירה כי רשות ני"ע בארה"ב (SEC) פתחה בחקירת שיטות החשבונאות של חטיבת האונליין שלה. החקירה נפתחה שבוע לאחר שה"וושינגטון פוסט" טען כי אמריקה און ליין ניפחה הכנסות בין השנים 2000 ו-2002 באמצעות עסקות פיקטיוויות. אנליסטים מעריכים כי החקירה של ה-SEC תפגע בביצועי מניות AOL על אף התוצאות הכספיות הטובות שפירסמה.



לראשונה מאז המיזוג רשמה AOL-טיים וורנר רווח נקי. בשורה התחתונה רשמה החברה רווח של 394 מיליון דולר, לעומת הפסד נקי של 734 מיליון דולר בתקופה המקבילה ב-2001.



סיטיגרופ (סימול C) וג'יי.פי מורגן (סימול JPM), ענקיות הבנקאות, עולות בלמעלה מ-1% ומתאוששות מהמגמה השלילית שרשמו מאז נחשפה מעורבותן בפרשיית אנרון.



קואלקום נופלת ב-12% לאחר שספגה הורדת המלצה מ-UBS ורבורג מ"קנייה" ל"החזק" והורדת מחיר יעד ל-32 דולר. יצרנית טכנולוגיית הסלולר תפרסם את תוצאותיה הרבעוניות הלילה לאחר הסגירה.


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully