וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"על אודיוקודס לרשום פיתוחים מנצחים כדי להגיע להצלחה הרצויה"

גל אשד

26.7.2002 / 19:53

כך אומרים באוסקר גרוס; מורידים המלצה מ"קנייה לטווח ארוך" ל"החזק"; צופים הפסד נקי של 9 סנט ברבעון השלישי;



"השינוי במבנה העסקי שביצעה אודיוקודס עדיין נמצא בשלב העוברי שלו ועל החברה לרשום פיתוחים מנצחים בולטים כדי להביא להצלחה הרצויה", כך אומרים בבית ההשקעות אוסקר גרוס בעקבות פרסום דו"חות החברה לפני יומיים, ומוסיפים כי "השגת מטרות אלו תיחשב כצעד מהותי בהתפתחות החברה אשר עשוי להוות תמריץ חשוב למחיר מניית החברה".



היקף הכנסותיה של אודיוקודס ברבעון השני של 2002 הסתכם ב-6.7 מיליון דולר. תחזית ההכנסות לרבעון השלישי של האנליסט רמי רוזן היא ל-7 מיליון דולר (בניכוי מכירה אפשרית של מלאי שנמחק כבר מרישומי החברה), וזאת על סמך צבר הזמנות חזק. לגבי השורה התחתונה מעריך רוזן כי החברה תדווח ברבעון השלישי של 2002 על הפסד נקי למניה של 9 סנט - זהה לרבעון השני.



שווי המזומנים של החברה עומד עם סיומו של הרבעון השני על 121 מיליון דולר. קצב שריפת המזומנים צפוי להסתכם, על פי הערכת בית ההשקעות, על כ-4.5 מיליון בכל רבעון עד לסיומה של 2002, זהה לקצב שריפת המזומנים ברבעון השני, שכלל הוצאת מזומנים בשווי של כ-1.2 מיליון בגין רכישה חוזרת של מניות, כחלק מתוכנית כוללת לרכישה חוזרת של 4 מיליון מניות.



"תזרים המזומנים של החברה נראה יציב ואינו נושא הפתעות שליליות", מציינים בבית ההשקעות ומוסיפים כי שווי המזומנים של החברה נראה מספיק דיו כדי לאפשר לחברה לעמוד בתנאי השוק הקשים. עם זאת, קצב שריפת המזומנים של החברה עדיין נותר גבוה, על פי הערכתו רוזן.



על אף הדו"חות המעודדים של החברה, מוריד בית ההשקעות את המלצתו למניית החברה מ"קנייה לטווח ארוך" ל"החזק" בשל מספר סיבות: הראשונה היא שההתקדמות הרצויה עדיין רחוקה בשל התנאים הקיימים בתעשיית הטלקום, והשנייה היא שהאיזון בשורת הרווח התפעולי עשוי להגיע רק במידה שהכנסות החברה לרבעון יסתכמו ב-13-16 מיליון דולר, כאשר סכום זה אינו צפוי להגיע לפני 2004.



הסיבה השלישית היא ההתפתחויות האחרונות של חברת וורלדקום שהגישה בקשה להגנה מפני נושים, Chapter 11 לצד חברות טלקום נוספות העומדות בפני קשיים משמעותיים כמו גם ירידה משמעותית בהוצאות ההון של ספקיות תקשורת ההופכות את המעבר לצמיחה מהירה לבלתי אפשרית.



רוזן מאמין כי לאודיוקדס קיימת הטכנולוגיה הדרושה כולל שווי מזומנים שיעזרו לעבור את התקופה הקשה, אך, עם זאת, שוק הטלקום, שנפגע קשות לאחרונה, אינו מאפשר התאוששות בטווח הקצר.






טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully