וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מכון היצוא: ירידה של 18% ביצוא החברות הגדולות במחצית הראשונה של 2002 ל-6.1 מיליארד דולר

אמיר טייג

28.7.2002 / 11:32

מספר היצואנים הגדולים ירד ב-11% ל-105 בלבד; ערך היצוא של החברות הגדולות הסתכם בכ-7.5 מיליארד דולר במחצית הראשונה של 2001



מניתוח מכון היצוא עולה כי חלה ירידה של כ-18% בערך היצוא של החברות הגדולות במחצית הראשונה של השנה לעומת התקופה המקבילה אשתקד. ערך היצוא של החברות הגדולות הסתכם בכ-6.1 מיליארד דולר, לעומת יצוא של כ-7.5 מיליארד דולר בששת החודשים הראשונים אשתקד. עוד עולה כי בתקופה זו נרשמה ירידה של 11% במספר היצואנים הגדולים, המייצאים יותר מ-15 מיליון דולר לשנה כל אחד, ומספרם מסתכם כיום ב-105 בלבד.



שרגא ברוש, יו"ר מכון היצוא, קורא לממשלה לעודד את היצוא ולהעלותו לראש סדר העדיפויות הלאומי-כלכלי, מבחינת הגדלת תקציב השיווק לחו"ל, ביטוחים של סיכונים פוליטיים, סיוע ליצואנים בהסרת חסמים ובחדירה לשווקים חדשים ועוד.



מסקר מכון היצוא עולה עוד כי מספר היצואנים הבינוניים, המייצאים בין 2 ל-15 מיליון דולר בשנה, ירד ב-5.6%, וכיום מספרם הוא כ-388 לעומת 411 בתקופה המקבילה אשתקד. יצואנים אלו אחראים לכ-22.4% מכלל היצוא. מספר היצואנים הקטנים, המייצאים בין 5,000 דולר ו-2 מיליון דולר, הסתכם במחצית הראשונה של השנה ב-4,388 חברות, לעומת 4,363 חברות בחודשים ינואר-יוני 2001 - עלייה של 0.6%. היצואנים הקטנים אחראים ל-10.6% מכלל היצוא.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully