חברת טכנופלסט תעשיות , הנמצאת בשליטת איתמר פטישי ושרפ"ק באמצעות אורלייט , מדווחת הבוקר על הפסד של 3.1 מיליון שקל ברבעון השני של 2002. הפסד זה מהווה ירידה של 53% לעומת ההפסד ברבעון המקביל, אך עלייה של 14% לעומת ההפסד ברבעון הקודם. ההפסד ברבעון השני מצטרף לשמונה רבעונים רצופים בהם רשמה החברה הפסדים.
בשורת המכירות רשמה החברה ירידה של 2.5% לעומת מכירות הרבעון המקביל לרמה של 38.8 מיליון שקל. מדובר בירידה של 12% לעומת מכירות הרבעון הקודם. למרות התוצאות הקשות מסתמנת מגמה של התאוששות ברווחיות חברת הפלסטיקה. ברבעון השני רשמה החברה גידול של פי שלושה ברווח הגולמי לעומת הרבעון המקביל ל-5.6 מיליון שקל, ושיעור הרווח מהמכירות עמד על 14.5%, לעומת 4.7% ברבעון המקביל.
בשורת הוצאות הנהלה ומכירות לא רשמה החברה כל שיפור, ולפיכך למרות הגידול ברווח הגולמי ממשיכה החברה לרשום הפסד תפעולי, כפי שרשמה במהלך כל שנת 2001. ההפסד התפעולי של טכנופלסט הסתכם בכ-2.9 מיליון שקל ברבעון, כ-48% פחות מההפסד התפעולי שרשמה החברה ברבעון המקביל. בחישוב שנתי אומנם קיים שיפור ניכר בהיקפי ההפסד התפעולי, אך בהשוואה לרבעון הראשון של 2002, בו רשמה החברה הפסד תפעולי נמוך של 117 אלף שקל, היתה הרעה בפעילות.
שנתיים של הפסדים מקנות לחברה נקודת אור קלה - ירידה בתשלומי מס ההכנסה. ברבעון השני לא שילמה טכנופלסט מס כלל, לעומת כמיליון שקל ששילמה ברבעון המקביל.
במחצית הראשונה של 2002 צברה החברה הפסדים של כ-5.8 מיליון שקל. אומנם מדובר בהפסדים הנמוכים בכמחצית מהתקופה המקבילה, אך עדיין הפסדים גבוהים מספיק שמעידים כי שנת 2002 תצטרף כנראה לשנתיים האחרונות בהן רשמה החברה הפסדים. שנת 2001 היתה שנה קשה עבור טכנופלסט, כאשר היא רשמה הפסד של 33.3 מיליון שקל - כפליים מההפסד שנרשם בשנת 2000.
טכנופלסט הפסידה 3.1 מיליון שקל ברבעון השני
אמיר טייג
29.7.2002 / 11:45