וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שתי תרופות לשיפור הרווח ברבעון השלישי

הארץ

30.7.2002 / 9:15



מאת יורם גביזון



מנכ"ל טבע ישראל מקוב והמנהל הפיננסי של החברה דן זיסקינד רמזו שטבע עשויה לעדכן את תחזיותיה לרבעון השלישי ול-2002 כולה. שתי התרופות שאמורות לגרום לכך הן האוגמנטין, תרופה אנטיביוטית מסוג פניצילין לטיפול במגוון זיהומי אף, אוזן וגרון. טבע ממתינה לקבלת אישור ה-FDA לשיווק התרופה, שמכירותיה בארה"ב נאמדות ב-2 מיליארד דולר במונחי המוצר המקורי.



טבע לא תהיה החברה הראשונה שתשווק את התרופה; ג'נבה של נוברטיס כבר החלה בכך לפני שבועיים. ואולם זיסקינד אינו צופה תחרות עזה במוצר זה בשל המרוכבות היחסית בייצורו, וכן בשל העובדה שהוא מצריך כושר ייצור גדול יחסית בשל ההיקפים הכמותיים הגדולים של המוצר.



פול וודהאוס, אנליסט במריל לינץ', העריך שהאוגמנטין יהיה התרופה הגנרית הגדולה ביותר של טבע, ויתרום לה מכירות של 200 מיליון דולר לשנה ורווח של 50 סנט למניה. כלומר, כ-20% מהרווח השנתי הצפוי ב-2002. אנליסטים ישראלים דוגמת חיים ישראל מנשואה זנקס, אורי הרשקוביץ מלידר ושות', אלה אלקלעי מאי.בי.אי ורקפת לויסון-אפטר מבנק הפועלים היו שמרנים יותר, וקבעו לתרופה יעד מכירות של 150-100 מיליון דולר בשנה.



התרופה השנייה שעשויה להפוך את הרבעון השלישי לעליז יותר היא ה-Remeron. טבע קיבלה אישור מותנה לשיווק הגרסה הנגרית לתרופה לטיפול בדיכאון מתוצרת אורגנון, חברה בת של קונצרן אקצו נובל. טבע הגישה את הבקשה לאישור המוצר במסגרת הליך Paragraph 4. אם יפסוק בית המשפט לטובתה בעימות עם אורגנון, היא תקבל בלעדיות ל-6 חודשים בשיווק התרופה, שמכירותיה בשנה הגיעו ל-600 מיליון דולר ועשויה להוסיף לטבע מכירות של 100 מיליון דולר בתקופת הבלעדיות.



זיסקינד אמר שהחברה עשויה לסיים את השנה ברווח של 2.75 דולרים למניה; 68 סנט למניה ברבעון השלישי של 2002, בהנחה שהרווח ברבעון זה יהיה זהה לרווח ברבעון השני, ו-75 סנט למניה ברבעון הרביעי.



זיסקינד התייחס גם לתוצאותיה הכספיות של החברה המוחזקת (Impax (15% (סימול נאסד"ק IPXL), שחתמה ביוני 2001 על הסכם עם טבע לשיווק משותף של 12 תרופות בשחרור משוהה. הוא אמר כי אף לא מוצר אחד של אימפקס נזקף למכירותיה של טבע, ואמר כי החברה צופה לתרומה משמעותית של אימפקס ב-2003. לדבריו, שניים מהאישורים המותנים שהחברה קיבלה נכללים בהסכם עם אימפקס.


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully