בנק ההשקעות מריל לינץ' הכחיש את הדיווח שהופיע הבוקר בעיתון "מעריב" לפיו מצא משקיע זר שירכוש את נתח השליטה בן 42% של ממשלת ישראל בבנק לאומי .
הבוקר דווח כי בנק ההשקעות האמריקאי פנה לראש הממשלה אריאל שרון ואמר לו כי הצליח למצוא משקיע אסטרטגי המוכן לרכוש את השליטה בבנק לאומי. עוד נכתב שמריל, המשמש כיועץ הממשלה למכירת אחזקותיה בבנק, ביקש משרון לעכב את התוכניות למכירת 6%-7% ממניות הבנק באמצעות הבורסה לניירות ערך בתל אביב.
"אנו מכחישים את הידיעה", אמר לסוכנות רויטרס ג'רי מנדל, ראש שלוחת מריל לינץ' בישראל. "לא אמרנו לראש הממשלה או לשר האוצר שמצאנו רוכש בימים או בחודשים האחרונים".
מנדל הוסיף כי "בימים אלה לא פנה כל רוכש לממשלה. היו אנשים שגילו עניין ואפילו קיימו שיחות גישוש, אך הן לא הגיעו לשלב בו ניתן לומר שנמצא רוכש".
משרד האוצר פירסם היום דו"ח בו תיאר בקווים כלליים את צורת ההפרטה של הבנק. הממשלה מתכננת למכור עד 7% ממניות הבנק בבורסה ולחפש משקיעים שירכשו את יתרת 35%. מנדל אמר לרויטרס שמריל תומך בהנפקת עד 7% ממניות הבנק בבורסה, וכי ישמש כאחד מחתמיה.
לדברי מנדל, מכירת יתר המניות תהיה קשה בהרבה. "משקיעים אינם נכונים להתחייב לתהליך רכישת הבנק", אמר; "המשקיעים יושבים על הגדר בהמתנה לשיפור במצב הבטחוני".
יצחק קליין, העומד בראש חברת נכסים מ.י, אמר שלאחר סיום תהליך החקיקה, הצפוי לצבור תאוצה במהלך מושב החורף הקרוב של הכנסת, יימכרו נתחים נוספים ממניות הבנק.
"אני מצפה שהחלק הראשון מ-35% הנותרים יימכר עד סוף 2002 או תחילת 2003 בהסתמך על תנאי השוק", אמר קליין לרויטרס.
מריל לינץ' מכחיש שמצא משקיע זר לרכישת השליטה בלאומי; תומך בהנפקת עד 7% בבורסה
רן דוידוב
1.8.2002 / 23:25