ירידות שערים נרשמות עם פתיחת המסחר בוול סטריט, לאחר שמדו"ח התעסוקה בארה"ב לחודש יולי עולה כי החברות במשק הגדול בעולם אינן ממהרות לחדש את גיוס העובדים. מספר המשרות שהתווספו למשק האמריקאי בחודש יולי היה קטן בהרבה מהצפוי. בשעה 17:00 לפי שעון ישראל יתפרסמו נתוני הזמנות מבתי חרושת בארה"ב, שצפויים להצביע על ירידה של 2.2%.
מספר המשרות החדשות שהתווספו למשק האמריקאי בחודש יולי היה 6,000, לעומת 66 אלף משרות שהתווספו בחודש יוני. מספר המשרות החדשות היה זעום ביחס לתחזיות האנליסטים, שצפו עלייה של 60 אלף. שיעור האבטלה נותר ביולי ללא שינוי ברמה של 5.9%.
עוד פורסם היום כי הצריכה הפרטית עלתה ביוני, על רקע עלייה בהכנסה האישית. הצריכה הפרטית עלתה ב-0.5%, לאחר שנותרה במאי ללא שינוי. ההכנסה האישית עלתה ביוני ב-0.6%, קצב העלייה המהיר ביותר זה קרוב לשנתיים. במאי עלתה ההכנסה האישית ב-0.4%.
AOL-טיים וורנר יורדת זה היום השלישי ברציפות, על רקע התפתחויות בנושא החקירה המתנהלת נגדה. ה"וושינגטון פוסט" דיווח היום כי רשות ניירות ערך של ארה"ב (SEC) הרחיבה את חקירתה כנגד AOL-טיים וורנר , וכי עתה תבדוק גם את קשרי החברה עם חברת התוכנה PurchasePro.
AOL מסרה ביום רביעי כי משרד המשפטים האמריקאי הצטרף ל-SEC החוקרת את נוהלי החשבונאות של חטיבת אמריקה אונלייין. אנליסטים חוששים כי עתה מתרחבת החקירה גם לשורות טיים וורנר. מניית AOL יורדת עתה ב-3%.
מניית וולט דיסני נופלת ב-9.9%. חברת המדיה והבידור השנייה בגודלה בעולם דיווחה אתמול לאחר סגירת המסחר על ירידה חדה ברווח הנקי ברבעון השני בעקבות תוצאות מאכזבות של עסקי הקולנוע והמשך דשדוש רשת הטלוויזיה ABC. דיסני רשמה רווח נקי של 364 מיליון דולר - ירידה של 31% לעומת הרבעון המקביל. בנוסף, הזהירה דיסני כי רווחיה עשויים ליפול ברבעון הנוכחי, בשל האטה בביקורים בפארקי השעשועים שלה.
יצרנית השבבים נשונל סמיקונדקטור קיצצה אתמול את תחזית ההכנסות לרבעון הכספים הראשון שלה. החברה חוזה כעת צמיחה אפסית ביחס לרבעון הקודם, לנוכח החולשה בשוק המחשבים האישיים. יחד עם זאת, מניות החברה עולות ב-5.8% על רקע ירידות במגזר השבבים.
מניות הטכנולוגיה הגדולות רושמות מגמה מעורבת: אינטל יורדת ב-1.3%; סיסקו רושמת עלייה של 0.8%; ומיקרוסופט יורדת ב-0.9% לאחר שאתמול איבדה 4.7%.
וול סטריט: ירידות שערים בעקבות אכזבה מדו"ח התעסוקה; דיסני נופלת בכ-10%
עפרה שלו
2.8.2002 / 17:04