קבוצת ביו-דיסקברי ישראל החליטה להשתתף במכרז של המדען הראשי במשרד התעשייה והמסחר להקמת חממה ביוטכנולוגית ייעודית שלישית בפריפריה, בנוסף לשתי החממות המוקמות כיום בירושלים וברחובות. כך אמר היום ל-TheMarker פרופ' מקס הרצברג, העומד בראש הקבוצה.
לדברי הרצברג, ההחלטה להשתתף במכרז באה לאחר שהקבוצה הגיעה למסקנה שיש מספיק הזדמנויות השקעה אטרקטיוויות בתחום הביוטכנולוגיה בישראל לשלוש חממות ייעודיות. הרצברג, הנמצא כעת בסבב פגישות בחו"ל עם גורמים בינלאומיים הקשורים לקבוצת ביו-דיסקברי ישראל, הוסיף שהקבוצה מתכננת לנהל מגעים עם גופים נוספים במטרה להרחיב את מספר השותפים בה.
במכרז הקודם להפעלת שתי חממות ביוטכנולוגיות, שתוצאותיו פורסמו בסוף מאי השנה, זכו קבוצת רד ביוסיינס בראשות האחים זיסאפל, שמקימה את החממה בירושלים, וקבוצת עינב בראשות האחים עופר, המקימה חממה ברחובות. ביו-דיסקברי וקבוצת לפיד ביוטכנולוגיות, בראשות חברת טבע , לא זכו במכרז.
קבוצת לפיד, שכללה גם את קונצרן התרופות והציוד הרפואי האמריקאי ג'ונסון אנד ג'ונסון וקרנות ההון סיכון הישראליות פיטנגו וגיזה, החליטה שלא להשתתף במכרז החדש, והיא מקימה כיום מיזם עצמאי אלטרנטיווי בתחום הביוטכנולוגיה.
ביו-דיסקברי ישראל כוללת גם את קבוצת רוטשילד ומכון פאסטר הצרפתי, סטף ורטהיימר וקבוצת קאהן בהובלת מוריס קאהן, לשעבר בעל השליטה בעורק ואמדוקס. בפעילות הקבוצה משולבות גם מספר חברות תרופות וביוטכנולוגיה מהגדולות באירופה - אוונטיס, סאנופי-סינתלאבו וביורד, וכן חברת קווינטילס האמריקאית, ארגון המחקר הקליני הגדול בעולם.
החממה מתוכננת לקום בגן תעשיית ההיי-טק בעומר. הרצברג, שהקים את החממה הביוטכנולוגית הפרטית איגרביו באשדוד, אמור לנהל את החממה. בצוות הניהול שותפים גם יואל ורשבסקי, מנהל קרן ההון סיכון רוטשילד בישראל, וד"ר דבי וילקובסקי, בעבר ראש תחום הייעוץ במדעי החיים של חברת ראיית החשבון והייעוץ העסקי KMPG ישראל.
קבוצת ביו-דיסקברי ישראל תשתתף במכרז להקמת חממה ביוטכנולוגית שלישית בפריפריה
בעז בבאי
4.8.2002 / 13:57