וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הממשלה אישרה: 6%-7% ממניות בנק לאומי יימכרו בבורסה עד אמצע ספטמבר

ליאור כגן

4.8.2002 / 13:43

15 שרים הצביעו בעד ושר אחד התנגד; לאחר תהליך החקיקה במושב החורף תמכור המדינה את יתר המניות דרך שוק ההון; מניית לאומי איבדה 5.6% מאז פורסמו ההמלצות

הממשלה אישרה היום ברוב גדול של 15 בעד ואחד נגד את המלצת שר האוצר, סילבן שלום, למכור את בנק לאומי באמצעות הבורסה ושוק ההון. זאת, על בסיס המלצות דו"ח ועדת מראני לבחינת היבטים הקשורים במכירת בנק לאומי באמצעות שוק ההון. 6%-7% ממניות הבנק יימכרו בבורסה כבר עד אמצע ספטמבר.

שלום אמר היום בישיבת הממשלה: "מדובר במהפיכה אסטרטגית של ממש. זהו שינוי חיובי במדיניות הממשלה בנוגע להפרטת הבנקים, שיגרום לחיזוק ושכלול שוק ההון הישראלי. הפרטת הבנק היא הבעת אמון של הממשלה בשוק ההון, והיא תואמת את הסטנדרטים של המדינות המערביות. הוועדה ממליצה על מכירה של 6%-7% ממניות הבנק בשלב זה, והמכירה של יתרת החזקות המדינה בלאומי תיעשה רק לאחר שתושלם החקיקה המעגנת את המלצות הוועדה".

השר שלום הוסיף כי בכוונתו לבצע את ההנפקה של מניות בנק לאומי בזמן הקרוב ביותר, לאחר שיתקבל אישור לתשקיף מהרשות לניירות ערך.

מניית לאומי איבדה 5.6% מאז פורסמו המלצות ועדת מראני.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully