מועצת הרשות השנhיה ואיגוד חברות הפרסום סיכמו בישיבה משותפת שנערכה היום על הקמת צוות עבודה משותף שיחפש אלטרנטיבות לפשט את מנגנון אישור הפרסומות. זאת, כדי לפתור את בעיית ריבוי הגופים עמם נאלצים משרדי הפרסום להתמודד בדרך לאישור פרסומת.
בפגישה הציגו נציגי אגוד חברות הפרסום את הבעיות שהם רואים בפרוצדורות הקיימות תוך התמקדות בשתי בעיות עיקריות: אי בהירות בכל הנוגע לקריטריונים של מותר-אסור בפרסומות וריבוי הגופים המאשרים אותן.
שני הצדדים הסכימו כי נציגי הרשות השנייה יקיימו מפגש נוסף עם פרסומאים, מעין יום עיון פתוח שבו יוצג "מדריך" עם פרשנות ברורה וקונקרטית לכללי הרשות מבחינת אתיקה בפרסומות.
במטרה לפתור את סוגיית ריבוי הגופים המשדרים הוחלט כאמור להקים צוותי עבודה משותפים שיקיימו סדרת מפגשים בהם ינסו למצוא דרך לייעל ולפשט את התהליך.
בפגישה השתתפו יו"ר איגוד חברות הפרסום אבנר בראל, מנכ"ל האיגוד יאיר תדהר, הפרסומאי משה גאון, היועצת המשפטית של האיגוד מיכל מני מידן, מוטי שקלאר המנכ"ל הנכנס של הרשות השנייה, שמואל שם טוב המנכ"ל היוצא, איילת מצגר סמנכ"ל לענייני טלוויזיה ברשות השנייה וסיגל דיקלון ראש אגף פרסומות.
מועצת הרשות השנייה והפרסומאים יקימו צוות שיפעל לפישוט מנגנון אישור הפרסומות
ענת ביין
4.8.2002 / 17:37