בלסאות הודיעה כי שווי השקעותיה בחברות הסלולר הברזילאיות BCP ו-BSE הסתכם ב-50 מיליון דולר נכון לסוף יוני, בשל אי יכולתן של החברות להשיב לה הלוואות. בלסאות שותפה עם בנקו ספרא לבית משפחת ספרא בהשקעה בחברת BCP. מחלוקת בין השתיים על תשלום חוב של 375 מיליון דולר הביא לשמיטת החוב על ידי BCP.
במסמכים שהגישה בלסאות ביום שישי לרשות ני"ע בארה"ב היא העריכה כי הלוואותיה בסך 383 מיליון דולר לחברות הסלולר הברזילאיות לא יוחזרו. בעקבות כך, העריכה החברה כי תיאלץ לבצע מחיקה של 383 מיליון דולר. הלכה למעשה, אמרה בלסאות, נמחקו שווי השקעותיה ב-BCP לאפס. מכיוון שהיא לא מחויבת יותר לתמוך בפעילות החברה, אמרה בלסאות, היא תפסיק להכיר בהפסדים הקשורים ל-BCP.
לפי דיווחים, האחים ספרא היו מוכנים עד לפני כחצי שנה להחליף את מניותיהם בחברת התקשורת הברזילאית BCP במניות סלקום שבידי בלסאות ולהגיע להחזקה של כ-70% ממניות חברת הסלולר הישראלית. על פי ידיעות שהתפרסמו בסוף השבוע שעבר, ספרא ובלסאות ניהלו מגעים ראשוניים למכירת אחזקותיהם בסלקום לקרן אירופית לפי שווי חברה של 1.3 מיליארד דולר.
במסמכים שהגישה בלסאות ביום שישי נאמר כי לא הגיעה להסכם עם ספרא לגבי המשך דרכן ב-BCP. במקרה של מכירה או חיסול ההשקעה בחברה, מצפה בלסאות להכיר בהפסדים, שעד 30 ביוני הסתכמו ב-226 מיליון דולר.
במקביל לשמועות על מכירת אחזקותיה בסלקום, שכרה משפחת ספרא את שירותי בנק ההשקעות מריל לינץ' לצורך ייצוגה ברכישת בנק דיסקונט ניו יורק. לפני שבועיים הגיע לארץ הבנקאי היהודי ג'וזף ספרא ונפגש עם שר האוצר, סילבן שלום. בפגישה הבהיר לשר כי משפחת ספרא מתעניינת ברכישת דיסקונט ניו יורק.
בלסאות מחקה לשווי אפס את השקעותיה ב-BCP, חברת הסלולר המשותפת שלה ושל בנקו ספרא
דפנה מאור
5.8.2002 / 9:42