וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

המדינה לבג"ץ: העלות בגין הטבות השכר לבוגרי אוניברסיטת לטוויה - 3.2 מיליארד שקל

הארץ

6.8.2002 / 7:58

המדינה השיבה לעתירות נגד ההחלטה להקפיא אישורי שקילות לתארים שניתנו על ידי שלוחת אוניברסיטת לטוויה



מאת אליסה אודנהיימר



העלות למדינה בגין הטבות השכר של בוגרי אונברסיטת לטוויה, כולל תשלומי הפנסיה, מסתכמת בכ-3.2 מיליארד שקל - כך עולה מכתב תשובה שהגישה המדינה לבג"ץ.



הסכום מתייחס לכלל בוגרי שלוחת לטוויה, האוחזים כיום באישורי השקילות לתארים שניתנו על ידי השלוחה, וזוכים כבר להטבות השכר, ולעוד כ-3,500 בוגרים הממתינים או מוקפאים.



תשובת המדינה, שהוגשה באמצעות מנהלת המחלקה לסכסוכי עבודה בפרקליטות המדינה, עו"ד נורית אלשטיין, התייחסה לארבע עתירות נפרדות שהוגשו בעקבות ההחלטה להפסיק זמנית מתן אישורי שקילות לתארים שניתנו על ידי שלוחת אוניברסיטת לטוויה. הסכום נקבע על פי תחשיב פיננסי אקטוארי שנערך על ידי המשנה לממונה על השכר והסכמי עבודה במשרד האוצר.



ההחלטה על ההפסקה הזמנית נעשתה נוכח מידע שהעיד על אי סדרים ואי תקינות גורפת בהתנהלות השלוחה בישראל, וחשדות בדבר "תעשיית תארים".



אחת מהעתירות הוגשה על ידי חברת מודום, המנהלת את שלוחת אוניברסיטת לטוויה, והאחרות על ידי שוטרים, סוהרים, אנשי קבע ואחרים שלמדו בשלוחה.



המדינה טענה בתשובה כי מחקירת המשטרה בעניין עולה כי כל ראשי חברת מודום ידעו כי השלוחה הייתה רחוקה מלהיות מוסד אקדמי וכי מדובר למעשה בעסק מסחרי בלבד. לטענת המדינה, ככל שמספר התלמידים גדל, הגדילה החברה את רווחיה, ולפיכך נמנעו המנחים מלהכשיל תלמידים בשלוחה.



לטענת המדינה, המנחים, שקיבלו הנחיות מראשי החברה, ידעו כי אסור להכשיל עבודות, ולכן בדיקתן נעשתה ברפרוף. עוד טענה המדינה כי החברה מצאה לעצמה, לכאורה, דרך נוספת להרוויח כסף, על ידי גביית קנס בגובה של 750 דולר מכל סטודנט שנתפס בהעתקת עבודה, כאשר רק 330 דולר מהם הועברו למוסד האם בלטוויה (בג"ץ 478,4512,4569/02).


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully