וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כישלון נוסף ל-3G באירופה: אורנג' מבקשת מממשלת שוודיה הקלה בתנאי הרשיון והענקת ארכה של 3 שנים לפרישת הרשת

רן דוידוב

6.8.2002 / 17:30

ה"פייננשל טיימס": בחודש שעבר ויתרו סונרה הפינית וטלפוניקה הספרדית על תוכניותיהן לפתח רשת דור 3 בגרמניה, ומחקו השקעה בת 8.15 מיליארד ד'



ספקית הסלולר אורנג' פנתה לרשויות השוודיות בבקשה שיקלו את תנאי רשיון ה-3G שלה, ויעניקו לה ארכה של שלוש שנים נוספות לבניית רשת ארצי, דיווח ה"פייננשל טיימס".



אורנג' היא הראשונה מבין 4 בעלות רשיון ה-3G בשוודיה, המבקשת ארכה לפרישת רשתה. החברה הבת של פראנס טלקום, ביקשה גם מן הרשויות השוודיות לצמצם את מחויבויותיה ולהפחית את הכיסוי הראשוני ל-8.3 מיליון איש, ולא ל-8.86 מיליון להם התחייבה במקור.



מתחרותיה של אורנג' בשוק השוודי - טליה, טלה2, וודאפון וחטיבה של האצ'יסון וומפואה - יעקבו בקפידה אחר ההתפתחויות.



להבדיל ממדינות אירופיות אחרות, לא ערכה שוודיה מכרז למכירת רשיונות ה-3G, אלא העניקה אותם כמעט ללא תשלום. עם זאת, נכפו על הזכייניות תנאים נוקשים על מנת להבטיח פרישה מהירה וכיסוי כלל ארצי במדינה שאזורים רבים בה מאוכלסים בדלילות.



בחודש שעבר ויתרו סונרה הפינית וטלפוניקה הספרדית על תוכניותיהן לפתח רשת דור שלישי בגרמניה, ומחקו השקעה בת 8.15 מיליארד דולר. סונרה אף מכרה בשבועיים האחרונים חלק מהחזקותיה בשני מיזמים שנועדו לספק שירותים לרשתות דור שלישי.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully