גלובל קרוסינג ונושיה שוקלים לפחות שתי תוכניות ארגון מחדש שיאפשרו למפעילת רשת התקשורת הבינלאומית לצאת מפשיטת רגל ללא מכירתה.
גלובל קרוסינג נמצאת עתה תחת הגנה מפשיטת רגל, בניסיון למצוא פתרון לקשייה לאחר שנקלעה לחובות של 12.4 מיליארד דולר.
עורך הדין של גלובל קרוסינג, מייקל וולש, אמר אתמול בבית המשפט כי החברה מנהלת שיחות לגבי אפשרות למכירתה או לחילופין ליישום תוכנית שתאפשר לה לצאת מפשיטת רגל ללא מכירתה.
האצ'יסון וומפואה מהונג קונג וחברת סינגפור טכנולוג'יס טלמדיה הציעו 250-300 מיליון דולר במזומן וכ-200 מיליון דולר במניות תמורת כ-60% מהחברה אחרי יישום התוכנית לארגון מחדש שלה, אמרו מקורות המקורבים לשיחות ל"וול סטריט ג'ורנל". במידה שתיושם תוכנית זו, צפויים בעלי האג"ח של גלובל קרוסינג להחזיק בכ-32% מהחברה.
עוד דיווח העיתון כי בנק וואן מתעניין אף הוא ברכישת נכסי גלובל קרוסינג. הנכס העיקרי של גלובל קרוסינג עבור המתמודדות על רכישתה הוא רשת סיבים אופטיים חובקת עולם.
מספר רב של מתחרותיה של גלובל קרוסינג פשטו את הרגל לאחרונה נוכח מסעות הרכש המופרזים שביצעו.
גלובל קרוסינג שוקלת 2 תוכניות ארגון מחדש שיאפשרו לה לצאת מפשיטת רגל ללא מכירתה
סוכנויות הידיעות
8.8.2002 / 10:10