מאת חיים ביאור
המעסיקים הפרטיים קראו אתמול להסתדרות ולוועדים העובדים במגזר הציבורי והפרטי-עסקי להימנע מהשביתה העתידית במשק. הקריאה הועלתה לאחר שכינוס של 200 חברי ועדים, אשר בו השתתף יו"ר ההסתדרות, ח"כ עמיר פרץ, החליט לקיים שביתה ברוב מגזרי המשק ביום שני הקרוב - למשך שלוש שעות - החל ב-10:00 בבוקר. בכינוס הוחלט לקיים שביתות נוספות לאחר החגים.
עילת השיבושים שמתכננת ההסתדרות היא סירוב הממשלה והמעסיקים לשלם תוספת יוקר לשכירים בגין ההתייקרויות במשק, שהתגברו מאז ראשית 2002. עילה אחרת היא סירוב משרד האוצר לשלם תוספת שכר לעובדי המגזר הציבורי ומשרדי הממשלה עבור 2001-'99.
יו"ר ועדת העבודה בהתאחדות התעשיינים, יוסי רוזן, המשמש מנכ"ל החברה לישראל, אמר: "אנו לא שוללים בעיקרון את הצורך לפצות את העובדים על האינפלציה, אך על ההסתדרות לראות את המכלול: השכר הריאלי במגזר העסקי עלה בשנה האחרונה בשל 'זחילה טבעית', כגון קידום בדרגות".
רוזן אמר שהמעסיקים הפרטיים מציעים הסדר כולל עם ההסתדרות, שיכלול שקט תעשייתי והקפאת שכר, ואז הם יסכימו לדון בפיצוי על ההתייקרויות. "ואולם אי אפשר לשלם פיצוי ולעלות את השכר כשהמשק בשיבושים, ובדרך איומי שביתה נוספים", אמר.
מההסתדרות נמסר בתגובה: "המעסיקים הפרטיים נרדמו במשך 15 ימי הצינון מאז ההכרזה על סכסוך עבודה במשק; במקום לנצלה לניהול מו"מ ענייני עם ההסתדרות, הם נמנעו מכל דיון על דרישתנו לתוספת יוקר. המעסיקים נזכרו רק כשאיום השביתה של ההסתדרות נהפך למיידי".
התעשיינים: לא ננהל מו"מ עם ההסתדרות תחת איומי שביתה
הארץ
9.8.2002 / 9:44