הדולר ממשיך לרדת מול הין והיורו לאחר שאתמול הזהיר נגיד הבנק הפדרלי כי כלכלת ארה"ב עשויה לגלוש להאטה. אלן גרינספאן, שכצפוי הותיר את הריבית ללא שינוי, אמר כי תיתכן הורדת ריבית בעתיד. הדולר נסחר ב-117.17 ין, לעומת 118.37 ין אתמול. מול המטבע האירופי נסחר הדולר בשער של 98.8 סנט ליורו, לעומת 98.37 סנט ליורו אתמול.
הבנק הפדרלי הותיר אתמול את הריבית בארה"ב ללא שינוי, ברמה של 1.75% - שפל של 41 שנים. בשנת 2001 הוריד הבנק את הריבית 11 פעמים לרמה זו, בניסיון לעודד צמיחה כלכלית. במקביל, פירסם הבנק הפדרלי את חוות דעתו התקופתית על הכלכלה. להערכת הבנק, הכלכלה האמריקאית נמצאת בסכנה של הידרדרות נוספת. הנגיד הדגיש כי מצב המשק האמריקאי עלול להוביל להפחתת ריבית.
לירידה בשער הדולר תורמות גם ציפיות כי דו"ח התפוקה התעשייתית, שיתפרסם מחר, יציג צמיחה אפסית בחודש יולי. מאז תחילת השנה איבד הדולר כ-10% מול הין ומול היורו.
הדולר ממשיך לרדת מול הין והיורו על רקע דברי הנגיד וציפיות לקיפאון בתפוקה התעשייתית ביולי
עפרה שלו
14.8.2002 / 9:03