וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ליהמן ברדרס: "הסחירות הנמוכה של מניית סאיטקס צפויה להימשך"

גל אשד

15.8.2002 / 15:09

להערכת בית ההשקעות, לסאיטקס יהיה קשה בשלב זה למכור את אחזקותיה בקריאו כדי לשפר את מצבה הפיננסי; מותיר המלצתו על "תשואת חסר";



חברת סאיטקס הישראלית, המחזיקה ב-12.7% מחברת קריאו, עדיין חווה התמודדות לא קלה עם קשיי השוק - כך אומרים בבית ההשקעות ליהמן ברדרס, תוך שהם מציינים את תוצאות החברה לרבעון השני שפורסמו אמש ואת כוונת החברה לבצע צעדי התייעלות לאור המצב בשווקים.



האנליסט טובי פישבין סבור כי ישנו מספר מועט של פתרונות אשר עשויים למנוע את המשך הירידה בעסקיה של סאיטקס בטווח הקצר. על סמך הנחה זו הוא מעניק למניית החברה המלצת "תשואת חסר".



האנליסט מציין כי סאיטקס מתייחסת להשקעתה בקריאו כזמינה למכירה כאשר רווח או הפסד מההשקעה יוכר רק במקרה של מכירת מניותיה של קריאו. הוא מציין עוד כי במהלך הרבעון השני של 2002 ירד שווי ההשקעה בקריאו בכ-2 מיליון דולר. "אנו מאמינים כי לסאיטקס יהיה קשה בשלב זה למכור את אחזקותיה בקריאו, לאור המחסור במשקיעים המעוניינים ברכישות טכנולוגיות חדשות ולאור הקושי של יצרניות הציוד לבצע רכישות חדשות בתנאים הקיימים כיום בשווקים", כותב פישביין.



סאיטקס מחזיקה ב-43% מחברת אפריון דיגיטל, שהצליחה ברבעון השני, זו הפעם הראשונה, לרשום הכנסות בגין מכירת מערכות ההדפסה מסוג שלדג. החברה, המתמחה במכונות בטכנולוגיית הזרקת דיו לשוק האריזות, השלימה עד סוף הרבעון השני את התקנתן של כ-14 מערכות שרובן נמצאות בשלבי הביטא. להערכת בית ההשקעות, חלק מהניסויים עשויים להניב הכנסות עד סיומה של השנה הנוכחית או עד לתחילתה של 2003.



"כפי שראינו לאורך כל השנה, המחיר הנמוך בו נסחרת מניית החברה, המהווה כ-42% לעומת שווי נכסי החברה, עשוי להימשך, והפער אף עלול לגדול לאור המחסור בפתרונות קיימים. אנו נשקול מחדש את סיקור החברה אם יתבצע מהלך משמעותי, כגון מכירת מניות קריאו, אשר יביא לשינוי עתידה של החברה", מציינים בבית ההשקעות ומותירים את מחיר היעד על 2 דולרים, הזהה למחיר בו נסחרת מניית החברה כיום.






טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully