וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חברת הבנייה ישפה מבקשת לעכב פסק בוררות לתשלום 15.5 מיליון שקל לאפרופים של נסים גאון

אליסה אודנהיימר

16.8.2002 / 10:46

ישפה טוענת כי אפרופים אינה בעלת כושר פירעון ולכן אין לאפשר לה לממש את הפסק עד שיתברר הערעור בביהמ"ש העליון



חברות הבנייה ישפה הנדסה אינטרנשיונל וישפה רמון פנו לבית המשפט העליון בבקשה לעכב את ביצועו של פסק בורר, המורה להן לשלם 15.5 מיליון שקל לחברות מקבוצתה של אפרופים שיכון וייזום. הבורר קבע כי על ישפה לשלם את הסכום לאפרופים ולחברה אחרת מקבוצתה, אפרופים אג'נס דה פרומסיון.



הפנייה נעשתה במסגרת בקשת רשות לערעור שהגישה ישפה נגד החלטת בית המשפט המחוזי, שאישר את פסק הבורר. לטענתה, אפרופים הנמצאת בבעלות איש העסקים השווייצי נסים גאון ובנו דוד גאון, אינה בעלת כושר פירעון ולכן אין לאפשר לה לממש את הפסק עד שיתברר הערעור בבית המשפט העליון.



ישפה טענה בבקשה שהגישה באמצעות עורכי הדין משה כהן ושגיא דותן ממשרד מ. פורת כי הבורר ניהל מו"מ מאחורי גבה עם נציגי אפרופים לגבי שכר טרחתו ומהות הפסק, לאחר התאריך המצוין בפסק הדין ולפני שהפסק הגיע לידיעת הצדדים. לטענתה, התנהגות הבורר היא עילה לפסילת ההליך כולו.



אפרופים טענה באמצעות עורכי הדין מיכאל שחור ומיכה מנס כי הסכימה לשלם את שכר הטרחה רק לאחר שהבורר פנה לצדדים כמה פעמים ואיים בנקיטת הליכים. אפרופים טענה עוד כי בית המשפט המחוזי קבע שהבורר לא גילה את תוצאות הפסק, וכי ישפה לא ביססה את טענותיה.



בבקשתה טענה ישפה כי חברת אפרופים מצויה החל בתחילת יולי בהליכי פירוק. אפרופים טענה בתגובה כי צו הפירוק ניתן רק נגד אפרופים שיכון וייזום, ולא נגד אפרופים אג'נס דה פרומיסיון - וכי מדובר בשתי חברות נפרדות. ישפה טענה כי על פי מידע המצוי ברשם החברות, קיים קשר משפטי ישיר בין שתי החברות - ולמעשה הן פועלות בישראל כגוף אחד.



אפרופים טענה כי ישפה מצויה בקשיים כלכליים, ומנסה לנצל את צו הפירוק שניתן נגדה בתקווה שהדבר ירחיק עוד יותר את מועד פתיחת הליכי הפירוק שלה.



לטענתה, אין לישפה כיום נכסים או פעילות. החברה טענה כי תשלום פסק הדין על ידי ישפה יסדיר ממילא את צו הפירוק שניתן נגדה (רע"א 4599/02).

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully