בורסות אירופה סיימו שבוע של ירידות בניגוד למניות אמריקאיות שהצליחו להתאושש קלות. המשקיעים האירופאים נותרו פסימיים, ובעיקר בלט הדבר בגרמניה, כשמדד דאקס של הבורסה המרכזית בפרנקפורט נפל ב-2% בסיכום השבועי לרמה של 3,684 נקודות. גם בצרפת נרשמה מגמה שלילית ומדד קאק התייצב ברמה של 3,374 נקודות בתום המסחר של יום שישי לאחר שאיבד 2.1%. מדד פייננשל טיימס 100, המדד המרכזי של בורסת לונדון, נותר כמעט בלא שינוי ברמה של 4,330 נקודות.
המניות הישראליות התאפיינו בירידות בחלקן המכריע. מניית באטמ, שנסחרת בבורסת לונדון, צנחה לשפל של 12 פני והשלימה ירידה שבועית של 4%. משקיעי דמאטק נותרו אדישים על אף הודעת החברה על קבלת חוזה חדש בשווי של 750 אלף דולר. במסגרת החוזה תספק החברה מערכות בקרה אלקטרונית לתוכנית מאסרי בית בהולנד. מניית דמאטק ניצבת כעת במחיר של 56 פני.
מניית קרד גרד בלטה בנפילה של 11% בעקבות פרסום דו"חות כספיים לרבעון השני. החברה דיווחה על הפסד שיא של 25 מיליון דולר, לעומת רווח של 2.3 מיליון דולר ברבעון הקודם. ההכנסות התכווצו ב-50% לרמה של 12.6 מיליון דולר. ביום שישי עצרה המניה, שנסחרת בבורסת ציריך החדשה, במחיר של 5.8 פרנקים שווייציים, שמשקף שווי של 37 מיליון דולר לחברה שפועלת בשוק הרפואה מרחוק.
תוצאות כספיות של שלוש חברות ישראליות נוספות שפורסמו בשבוע החולף היו מעודדות יותר. ויזקום, מפתחת מילון הקוויקשנרי, הציגה גידול של 12% במכירות הרבעון השני בהשוואה לרבעון הקודם ורווח תפעולי ראשון. הכנסות החברה הסתכמו ב-1.6 מיליון דולר ובשורה התחתונה הגיעה ויזקום לאיזון. מניית ויזקום שנסחרת בבורסת נויר מרקט בפרקנפורט, ניתרה ב-37% למחיר של 37 יורו סנט.
גם מניית אורעד, הנסחרת אף היא בנויר מרקט, הגיבה בחיוב לדו"חות הכספיים שפירסמה מפתחת אולפני השידור הווירטואליים. המניה קפצה ב-6% למחיר של 1.7 יורו, המשקף שווי של 18 מיליון דולר לחברה. הכנסות אורעד הגיעו ל-4 מיליון דולר - גידול של 18% לעומת הרבעון השני ב-2001. ההפסד הנקי התכווץ ל-1.6 מיליון דולר, לעומת הפסד של 5.7 מיליון דולר בתקופה המקבילה ב-2001.
גם חברת התוכנה ואלור הצליחה להקטין את ההפסדים והציגה הפסד של 370 אלף דולר בלבד בשורה התחתונה, לעומת הפסד של 891 אלף דולר ברבעון המקביל ב-2001. ההכנסות ירדו אמנם אף הן, אך בעוצמה פחותה משמעותית והסתכמו ב-6 מיליון דולר - ירידה קלה בהשוואה ל-6.8 מיליון דולר ברבעון השני של 2001. מחירה הנוכחי של מניית ואלור הוא 83 יורו סנט, המשקף שווי של 14 מיליון דולר לחברה.
ישראליות באירופה: ואלור, ויזקום ואורעד הקטינו הפסדים ברבעון ה-2; הפסד שיא לקרד גרד
סופי שולמן
19.8.2002 / 8:58
