וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מדד בנק משכן למצב רוכשי הדירות ירד בחודש יולי ב-2.4%

TheMarker

19.8.2002 / 18:54

הגורם העיקרי לירידה בחודש יולי הוא המשך העלייה בריבית המשכנתאות

מדד בנק משכן למצב רוכשי הדירות ירד בחודש יולי בשיעור של 2.4% והוא עומד כיום על 108.6 נקודות. מתחילת השנה ירד המדד בשיעור של כ-11%.

להלן השינויים שנרשמו במרכיבי המדד לחודש יולי:
* ריבית המשכנתאות ? עלייה של 0.22 נקודות אחוז.
* מחירי דירות ? עלייה של כ-1.2% במחירי דירות בבעלות (על פי סקר מחירי דירות בבעלות של הלמ"ס).
* אבטלה ? ירידה קלה של 0.1 נקודות אחוז בשיעור האבטלה. שיעור האבטלה עומד כיום על 10.5%.
* שכר ? עלייה של 0.4%. השכר הממוצע במשק (ברוטו, מנוכה עונתיות) עומד כיום על 7,062 שקלים.

הבנק מוסר, כי כפי שצפה בחודש שעבר, העלייה בריבית המשכנתאות היתה המניע העיקרי לירידת המדד בחודש יולי. במחירי הדירות נרשמה עלייה נוספת של קצת למעלה מאחוז. נראה כי בד בבד, עם הירידה שנרשמה בביקושים לדירות, מתמתנת העלייה במחירי הדירות, והיא אף צפויה להיעצר בחודשים הבאים (נתון זה מתעדכן ע"י הלמ"ס בפיגור של חודש ימים בהשוואה ליתר הנתונים). מחירי הדירות עלו מתחילת השנה בשיעור של כ-9.4% (!). ריבית המשכנתאות עלתה בחמשת החודשים האחרונים בכ-0.9 נקודות אחוז, זאת אחרי שהגיעה בתחילת השנה הנוכחית לרמת שפל של 5.09%.

מדד בנק משכן למצב רוכשי הדירות מתפרסם מדי חודש במטרה לשקף את מצבם של רוכשי הדירות. הוא מורכב מארבעה פרמטרים, אשר מתפרסמים בתדירות חודשית על ידי בנק ישראל והלשכה המרכזית לסטטיסטיקה: ריבית המשכנתאות, מחירי הדירות, השכר הממוצע במשק ושיעור האבטלה.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully