וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מאיר שמיר שוב מוחק: הפחתה של כ-14.6 מ' ש' בגין האג"ח של גילת הובילה את מבטח פיננסים להפסד של כ-12.9 מ' ש'

אלי דניאל

21.8.2002 / 9:29

לאחר ההפחתה, שווי השוק של האג"ח עודנו נמוך בכ-73% מהשווי בספרים; ההון העצמי של החברה הצטמק לכ-20.9 מ' ש'; רווח של 6 מ' ש' למבטח שמיר במחצית הראשונה



חברת מבטח שמיר פיננסים , הנמצאת בשליטת מבטח שמיר של איש העסקים מאיר שמיר, מדווחת הבוקר על רבעון נוסף של הפסדים, והפעם מדובר בהפסד של כ-12.9 מיליון שקל הקטן בכ-8% מההפסד שנרשם ברבעון המקביל.



ההפסד האמור נובע ממחיקת השקעה בהיקף של כ-14.6 מיליון שקל בגין ההחזקה באג"ח של גילת. מבטח פיננסים מחזיקה בכ-16.5 מיליון אג"ח של גילת אשר היו רשומות עד כה בספריה לפי עלות של כ-54 מיליון שקל, בעוד ששווי השוק שלהן כיום מסתכם בכ-10.8 מיליון שקל. לפיכך, שווי השקעה זו הופחת לכ-39.3 מיליון שקל, שווי המשקף מחיר של 50 סנט לאיגרת החוב של גילת.



מלבד החזקתה באג"ח של גילת, מחזיקה מבטח פיננסים בחבילת מניות של סאיטקס . מניות אלה רשומות בספריה לפי שווי של כ-49.1 מיליון שקל, לאחר הפחתה בהיקף של עשרות מיליוני שקלים שבוצעה במהלך השנה הקודמת. שווי השוק של מניות אלה כיום עומד על כ-19 מיליון שקל, כלומר, שווי זה נמוך בכ-30 מיליון שקל מהשווי בספרים.



ההפסד הרבעוני אותו רשמה החברה הוביל לכך שהונה העצמי הצטמק לכ-20.9 מיליון שקל. לשם ההשוואה, בתום הרבעון השני של שנת 2001 הסתכם ההון העצמי של החברה בכ-84.2 מיליון שקל, ובתחילת שנת 2002 עמד ההון העצמי של מבטח פיננסים על כ-34 מיליון שקל.



החברה האם של מבטח פיננסים, מבטח שמיר, דיווחה היום על רווח נקי של כמיליון שקל, שיפור ניכר בהשוואה להפסד של כ-7.1 מיליון שקל ברבעון המקביל. בסיכום המחצית הראשונה של השה מציגה מבטח שמיר רווח של 6 מיליון שקל, כ-15% יותר מהרווח שהושג בתקופה המקבילה. הכנסותיה של מבטח שמיר צמחו ברבעון השני בכ-53% לרמה של כ-16.6 מיליון שקל.


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully