חברת אמבלייז הוציאה את כל עובדיה, כ-450 במספר, לחופשה מרוכזת בת שבוע ימים. אמבלייז אינה יוצאת דופן ? בשנתיים האחרונות אימצו חברות רבות נוהג זה, בעיקר בחודשי הקיץ ובתקופת החגים.
אלי רייפמן, מנכ"ל אמבלייז, ציין כי זו הפעם הראשונה שהחברה הוציאה את עובדיה לחופשה מרוכזת. "מטרת צעד זה לרכז את כל חופשות העובדים בנקודת זמן נתונה. זה צעד שמייעל את פעילות החברה, ומסייע בהקטנת ההוצאות". עוד הוסיף רייפמן כי החברה תמשיך במדיניות זו גם בשנים הבאות, וייתכן כי אף תרחיבה.
לפני כחודש הודיעה החברה כי עקב המשבר המתמשך וחוסר הוודאות השוררים בענף הטלקום העולמי, על פיטוריהם של כ-70 עובדים. הקיצוץ באמבלייז כלל גם עובדים בדרגים ניהוליים והתבצע בקו העסקי הגדול בקבוצה, E-Sys, המייצר פתרונות לתשתיות חומרה ותוכנה להעברת מדיה על רשתות סלולר עבור מפעילי תקשורת בעולם.
בדו"חות לשנת 2001 דיווחה אמבלייז, שפיתחה טכנולוגיה המאפשרת להעביר קטעי וידיאו על גבי רשתות סלולריות, על הכנסות של כ-9 מיליון דולר בלבד, לעומת הכנסות של כ-31 מיליון דולר בשנת 2000 ולעומת תחזית הכנסות של כ-60 מיליון דולר שניתנה באמצע שנת 2001. אמבלייז דיווחה על הכנסה כוללת של כ-23 מיליון דולר ב-2001, אבל מסכום זה כ-15 מיליון דולר מקורם במכירת רשיונות שימוש לאלפאסל, חברה שהיתה קשורה לאמבלייז מאז הקמתה, אשר השליטה בה נרכשה לאחר תאריך המאזן.
בנוסף דיווחה החברה על הפסד תפעולי של 42 מיליון דולר, לעומת הפסד תפעולי של כ-4 מיליון דולר ב-2000. מאז הנפקתה בלונדון, שבה גייסה כ-400 מיליון דולר, נהנית אמבלייז מהכנסות מימון על יתרות המזומנים הגדולות שלה. בשנת 2000 הסתכמו הכנסות אלה ב-27 מיליון דולר וב-2001 בכ-16.6 מיליון דולר.
את 2001 סיימה אמבלייז בהפסד של 29 מיליון דולר, לעומת רווח של כ-12 מיליון דולר ב-2000 - רווח שכאמור נבע כולו מהכנסות המימון. שווי המזומנים שבקופתה של אמבלייז עמד בסוף 2001 על כ-350 מיליון דולר. שווי החברה בבורסה בלונדון עומד על כ-175 מיליון דולר.
אמבלייז ממשיכה להתייעל: הוציאה את עובדיה לחופשה מרוכזת
עינב בן יהודה
21.8.2002 / 10:36
