שופט פדרלי בארה"ב הורה על הקפאת כל חשבונות הבנק של משפחתו של אנדרו פסטו, סמנכ"ל הכספים לשעבר של אנרון, הנחשד בהונאת הענק. ההחלטה על הקפאת החשבונות הגיעה לאחר שקרוב משפחתו של פסטו ניסה למשוך מיליוני דולרים מהחשבונות.
הוראת בית המשפט הגיעה לאחר שמשרד המשפטים דרש לשים את ידיו על 23 מיליון הדולר הנמצאים בחשבונות הבנק של פסטו ומשפחתו, ואשר הגיעו לשם במסגרת ההונאה הגדולה.
אנדרו פסטו נמצא כבר תקופה ארוכה במוקד החקירה המתנהלת כנגד בכירי אנרון. על פי הערכות שונות, יהיה סמנכ"ל הכספים לשעבר של אנרון הבכיר הראשון בחברה שיוגש נגדו כתב אישום. לאחרונה צוטטו גורמים בפרקליטות בארה"ב שציינו כי הגשת כתב האישום צפויה תוך מספר שבועות.
הלחץ על פסטו התחזק השבוע לאחר שמייקל קופר, לשעבר מבכירי חברת האנרגיה אנרון, הודה באשמה בפרשת הלבנת הכספים של החברה, ובכך הפך לעובד החברה הראשון אשר מודה בפעילות בלתי חוקית של ענקית האנרגיה שקרסה.
קופר, אשר כיהן במשרת סגן סמנכ"ל הכספים, הודה בהאשמות של קשירת קשר להונאה והלבנת כספים. כמו כן, ימסור קופר נכסים בסך 12 מיליון דולר אשר הושגו שלא כחוק. קופר צפוי לשתף פעולה עם התובעים ולספק מידע פנימי רב לחקירה, ובמיוחד על קשריו עם אנדרו פסטו. חלקו של קופר בפרשה התבטא בנטילת חלק בהקמת השותפויות הפיקטיוויות שדרכן ערכה אנרון את העסקות הסיבוביות שהסוו את הפסדיה. קופר עצמו גרף רווח נאה של 10.5 מיליון דולר מעסקות אלה.
חברת אנרון הסתירה חובות וניפחה רווחים באמצעות שותפויות חוץ מאזניות. עקב כך, איבדו משקיעיה ונושיה את בטחונם בחברה. לאחר שנכשל המו"מ למיזוגה עם מתחרתה דיינג'י, הגישה החברה בדצמבר בקשה להגנה מפני פשיטת רגל, שהיתה הגדולה ביותר בהיסטוריה של ארה"ב.
בית משפט פדרלי הקפיא את חשבונות הבנק של סמנכ"ל הכספים של אנרון
יהודה שויצר
23.8.2002 / 20:43
