וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

האם האויבות הגדולות מנהלות מגעים למיזוג? אקזקט ונארוס מנהלות מו"מ זה מספר חודשים

עינב בן יהודה

25.8.2002 / 17:10

מקורות בקבוצת וולדן, הנמנית על המשקיעים בסטארט אפ האמריקאי נארוס, ציינו כי בין החברות מתנהלים מגעים למיזוג, אך אלו עדיין לא הבשילו



החברות המתחרות אקזקט ונארוס מנהלות מגעים למיזוג פעילותן. מקורות בקבוצת וולדן, הנמנית על המשקיעים בחברת הסטארט אפ האמריקאית נארוס, ציינו כי בעבר ניהלה החברה מגעים עם אקזקט שמטרתם יצירת שיתופי פעולה בין החברות ואף מיזוג, אך מגעים אלו עדיין לא הבשילו.



המגעים למיזוג מתנהלים בין החברות לאור התכווצות השוק בו הן פועלות. המיזוג, אם ייצא לפועל, יאפשר פרישה רחבה יותר של שתי החברות. כיום פעילותה העיקרית של אקזקט הינה באירופה, בעוד נארוס פועלת בעיקר בארה"ב ואסיה.

נארוס, שנוסדה במאי 1997 על ידי הישראלים אורי כהן וסטאס חירמן, פיתחה את פלטפורמת OSS Mediation לאיסוף וניתוח דפוסי שימוש בשירותי תקשורת אלחוטיים ופס רחב. ה-OSS Mediation מתחרה בפלטפורמת N2B שפיתחה אקזקט.



לפני כ-3 חודשים השלימה נארוס גיוס רביעי של כ-15 מיליון דולר ממרבית בעלי מניותיה. במקביל הודיעה החברה על מינוי פיטר גרין למנכ"ל החברה. בשוק הפרטי גייסה נארוס עד כה קרוב ל-60 מיליון דולר. ביולי 2000 גייסה החברה 26 מיליון דולר לפי שווי של 305 מיליון דולר אחרי הכסף. בין המשקיעים בחברה: קרנות ההון סיכון מייפילד, פרסידיו ונצ'ר פרטנרס, KPMG פיט מרוויק, גלובל קרוסינג ונצ'רס, צ'ייס קפיטל פרטנרס וולדן אינטרנשיונל, וולדן ישראל ואינטל.



על לקוחותיה ושותפיה של נארוס, המעסיקה כ-100 עובדים, נמנים נוקיה, סיסקו, ג'וניפר, אמדוקס, KDDI היפאנית, כייבל אנד וויירלס צרפת, קבוצת התקשורת ויליאמס ואחרות. החברה רשמה ב-2001 הכנסות של כ-10 מיליון דולר.



אקזקט ביצעה בשנה האחרונה קיצוץ במצבת כוח האדם, ונותרה כיום עם כ-140 עובדים, כ-60 מתוכם בישראל. לקראת סבב הפיטורים האחרון, לפני מספר ימים, נמסר מהחברה כי בקופתה ישנם מוזמנים להמשך פעילות לפחות עד סוף 2003.



אקזקט, שנוסדה אף היא ב-1997, גייסה עד היום 82 מיליון דולר ב-5 סבבי גיוס. בעלי המניות בחברה הם סאן מיקרוסיסטמס, קרנות ההון סיכון ישראל סיד פרטנר, אמפל, טרידנט קפיטל, אקליפטוס וטכנורוב, שבשליטת קבוצת אלרוב, ומייסדיה, ערן וגנר ולימור שווייצר.



לאקזקט מעל 60 לקוחות, שהבולטות שבהן הן כייבל אנד וויירלס, Genuity ,Global One, סימנס ו- UUNET.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully